Σπάτα: Ρομά επιχείρησαν να εισβάλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα – Έξι συλλήψεις

Επιτέθηκαν με μπουκάλια και πέτρες σε ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και τον σκοπό του τμήματος

Συνέχεια δόθηκε χθες στα Σπάτα στο σκηνικό έντασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μετά τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου Ρομά από τον 34χρονο Αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Ομάδες Ρομά σε πολλές περιοχές της χώρας απειλούν με αντίποινα και να πάρουν το νόμο στα χέρια τους δημιουργώντας ένταση με την Αστυνομία.

Χθες το βράδυ, στις 21:45 δύο αυτοκίνητα με 9 άτομα Ρομά, πήγαν έξω από το τμήμα των Σπάτων. Εκεί ήταν μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ., αλλά και σκοπός του τμήματος με τους Ρομά να τους πετούν μπουκάλια, πέτρες και να τους εξυβρίζουν. Μάλιστα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν την πρόθεση των Ρομά να εισβάλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι αστυνομικοί του τμήμας επενέβησαν και συνέλαβαν αρχικά πέντε άτομα με τους υπόλοιπους να προσπαθούν να διαφύγουν με τα οχήματα.

Ένα από τα αυτοκίνητα καθώς αποχωρούσε έκανε όπισθεν με κινδυνο να τραυματίσει αστυνομικό και στη συνέχεια έφυγε.

Δύο ώρες αργότερα, ένα άτομο επέστρεψε έξω από το αστυνομικό τμήμα συνεχίζοντας την επίθεση προς τους αστυνομικούς… μόνος του και συνελήφθη.

Πλέον τα έξι άτομα κρατούνται και κατηγορούνται από μια σειρά πλημμελημάτων όπως η εξύβριση, η αντίσταση κατά της αρχής, η απειλή, η διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και άλλων.