Το σπάνιο «χρυσό τσακάλι» εντοπίστηκε στη λίμνη Κάρλα και οι κινήσεις του, αποτυπώθηκαν σε βίντεο.
Το χρυσό τσακάλι, ένα από τα τρία είδη τσακαλιού, είναι ένα μεσαίο θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια των κυνιδών. Απαντάται στη νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη (μέχρι την Αυστρία και την Ουγγαρία), τη Μικρά Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Στην Ελλάδα βρίσκουμε το χρυσό τσακάλι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στις Σέρρες, τη Χαλικιδική, την Αττική, τη Φωκίδα, την Πελοπόννησο και τη Σάμο, ενώ υπάρχουν καταγραφές σε Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία. Μέχρι το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990 επιβίωνε ακόμα στην Κέρκυρα.
Μοιάζει με λύκο
Το χρυσό τσακάλι μοιάζει πολύ στο λύκο, αλλά είναι μικρότερο σε μέγεθος και ελαφρύτερο, με πιο κοντά πόδια, επιμηκυμένο κορμό και κοντύτερη ουρά. Είναι μεγαλύτερο από την κόκκινη αλεπού. Τα αρσενικά είναι γενικώς μεγαλύτερα από τα θηλυκά.
Συνήθως έχει μήκος 69 με 85 εκατοστά. Το ύψος του στο ακρώμιο είναι 44 με 50 εκατοστά. Το βάρος των θηλυκών τσακαλιών είναι 7–11 κιλά και των αρσενικών 6–14 κιλά.
Αυτή τη φορά ένα χρυσό τσακάλι εντοπίστηκε στη λίμνη Κάρλα και το σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο youtube το Σάββατο 9 Ιουλίου, κάνει το γύρο του διαδικτύου…