Σήμερα οι αποφάσεις για μετακινήσεις και κατάργηση SMS

Όλα δείχνουν πως με την επαναλειτουργία της εστίασης θα αρθούν και άλλα μέτρα

Τη Δευτέρα του Πάσχα φαίνεται πως θα αλλάξουν πολλά από τα τωρινά δεδομένα.

 

 

 

Ήδη σήμερα οι ειδικοί αποφασίζουν εάν θα δώσουν το πράσινο φως για την κατάργηση του συστήματος μετακινήσεων και την αποστολή sms, με τις ανακοινώσεις να έρχονται στη σημερινή ενημέρωση, ή το αργότερο σε αυτήν της Μ.Παρασκευής.

 

 

Πάντως, πολλά κυβερνητικά στελέχη έχουν δώσει ήδη το στίγμα των προθέσεων για την κατάργηση μετά τις 3 Μαΐου, οπότε και ανοίγει η εστίαση, ωστόσο, δεν παύουν να ισχύουν κάποιες επιφυλάξεις στον κύκλο των επιστημόνων, που προτείνουν κατάργηση των sms κατά την 15 Μάιου, με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων και του τουρισμού.

 

 

Τι λένε μέλη της κυβέρνησης

 

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σε σχετικές δηλώσεις στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033».

 

 

Ενώ φρένο επ’ αυτού έβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για κατάργηση του SMS, αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί κατά της νόσου COVID-19 και ενόψει της τουριστικής περιόδου.