Σέρρες: Κατασκευάζονται πέντε νέα γήπεδα μπάσκετ

Ενισχύονται οι αθλητικές υποδομές στις Σέρρες, με την κατασκευή νέων γηπέδων μπάσκετ αλλά και υπαίθριων χώρων άθλησης

Στην αναβάθμιση και δημιουργία πέντε νέων γηπέδων καλαθοσφαίρισης και τριών νέων χώρων υπαίθριας άθλησης και αναψυχής στις Σέρρες, προχωρά ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία χώρων άθλησης και αναψυχής σε κοινόχρηστους χώρους» με χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υπέγραψε το πρώτο υποέργο, ύψους 160.000 ευρώ για τη λειτουργική, αισθητική αναβάθμιση και δημιουργία πέντε γηπέδων καλαθοσφαίρισης στο Αθλητικό Πάρκο Ομονοίας.

«Με τη σύμβαση που υπογράψαμε σήμερα ξεκινάει το συνολικό έργο αναβάθμισης και δημιουργίας νέων υπαίθριων χώρων άθλησης και αναψυχής στον Δήμο Σερρών.

Ακολουθεί το επόμενο διάστημα το δεύτερο υποέργο για τη δημιουργία τριών νέων υπαίθριων χώρων άθλησης ενηλίκων με όργανα εκγύμνασης, τα οποία θα γίνουν στο Αθλητικό πάρκο Ομονοίας, στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων και στον Άγιο Ιωάννη», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών στη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε, τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί και η σύμβαση για τα δύο νέα, πλήρως εξοπλισμένα υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης στην περιοχή της Σιγής.

«Με όλες αυτές τις παρεμβάσεις καλύπτουμε τις αυξημένες ανάγκες σε αθλητικούς υπαίθριους χώρους με σύγχρονο και πιστοποιημένο εξοπλισμό τόσο για τους Δημότες όσο και για τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας» πρόσθεσε ο κ. Χρυσάφης.