Σεισμός 4,5 Ρίχτερ και στην Κεφαλονιά – Καταγράφηκε τα ξημερώματα

Η πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Στον «χορό» των Ρίχτερ βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης και η Κεφαλονιά μετά και τον σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή.

 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός υπολογίζεται στα 4,5 Ρίχτερ, και καταγράφηκε στις 01:46 τα ξημερώματα της Τρίτης στον θαλάσσιο χώρο 34 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά από το Ληξούρι (Κεφαλονιά), ή περίπου 317 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Εύβοια: Σε άγνωστο ρήγμα τα 4,8 Ρίχτερ – Μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους στην κοινότητα Ζαράκων, καθώς ο νέος σεισμός στη Νότια Εύβοια έφερε νέα προβλήματα.

Από το πρωί της Τρίτης έχουν σημειωθεί συνολικά 53 σεισμοί. Οι σεισμολόγοι θα ξεκινήσουν να αξιολογούν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, καθώς το ρήγμα δεν ήταν γνωστό. Ο πρώτος σεισμός έγινε το πρωί της Τρίτης και ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους.

Ωστόσο στις 10 η ώρα το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ, με τους επιστήμονες να ξεκινούν να μελετούν εκ νέου το φαινόμενο.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, από σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουν να αποφαίνονται για το κατά πόσο είναι ο κύριος σεισμός ο σεισμός των 5 Ρίχτερ. Το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό, ήταν άγνωστο, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλα ρήγματα που δεν είναι στην επιφάνεια και δεν είναι καταγεγραμμένα.

Σημειώνεται πως και στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκε σεισμός, χωρίς ωστόσο να συνδέονται αυτές οι δύο περιπτώσεις.