Σε εξέλιξη η φωτιά στο ξενοδοχείο στη Συγγρού: τρεις τραυματίες στο Αττικόν

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ

Φόβο και πανικό έζησαν ένοικοι και εργαζόμενοι κατά τη φωτιά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace, που εκδηλώθηκε νωρίς μεσημέρι της Πέμπτης (5/12).

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τη φωτιά στο ξενοδοχείο λίγα λεπτά πριν τις 12:00 και στο σημείο, επί της λεωφόρου Συγγρού, έσπευσε άμεσα ισχυρή δύναμη, αποτελούμενη από 35 πυροσβέστες και 12 οχήματα.

Οι εικόνες και τα βίντεο από τη φωτιά στο ξενοδοχείο είναι χαρακτηριστικές του κινδύνου που υπήρχε για ανθρώπινες απώλειες, οι οποίες αποφεύχθηκαν με την έγκαιρη εκκένωση του χώρου και την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής.

 

 

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, είπε ότι «έχουν μεταφερθεί στο Αττικόν τρία άτομα από τη φωτιά. Τα δυο περιστατικά είναι με αναπνευστικά προβλήματα, με το ένα εξ αυτών, μια γυναίκα, να έχει υποστεί εισπνευστικά (σ.σ. εσωτερικά) εγκαύματα και να είναι αυτή την ώρα διασωληνωμένη».

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο, το τρίτο περιστατικό στο οποίο συνέδραμαν διασώστες του ΕΚΑΒ ήταν ορθοπεδικής φύσεως, για άτομο που είχε υποστεί κάταγμα. Πέρα από τα τρία, πιο σοβαρά περιστατικά, πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε τέσσερα ακόμη άτομα που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα της φωτιάς.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Πυροσβεστική, προκύπτει ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν μικρό χώρο, στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, όπου λειτουργεί μια μικρή κουζίνα. Οι καπνοί ωστόσο άρχισαν να βγαίνουν -λόγω κλειστών παραθύρων- από τον πέμπτο και τον έκτο όροφο με συνέπεια να δοθεί η εικόνα μιας γενικευμένης πυρκαγιάς.