Σ. Ζαχαράκη: Θέμα ημερών η ανακοίνωση των ημερομηνιών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ

Θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη, η ανακοίνωση των ημερομηνιών για τη διεξαγωγή των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μιλώντας στο Mega, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι το πλάνο για τα ζητήματα που αφορούν την Παιδεία θα οριστικοποιηθεί αμέσων μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το συνολικότερο πλάνο άρσης των περιοριστικών μέτρων και επιστροφής στην κανονικότητα. «Είναι θέμα ημερών έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε ποιο θα είναι το συνολικότερο σχέδιο της επιστροφής στην νέα πραγματικότητα», σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.

Πανελλαδικές: Προτεραιότητα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου

Η υφυπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και τόνισε ότι αν και ακόμα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την επιστροφή στα θρανία ή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι μαθητές γνωρίζουν σε ποια ύλη θα εξεταστούν αλλά και περίπου ποιο είναι το διάστημα στο οποίο θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές. «Είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά μας γνωρίζουν την ύλη τους. Ξέρουν επίσης ότι η πρόθεση είναι να ξεκινήσουν μέσα Ιουνίου και ιδανικά να έχουν τελειώσει 15 Ιουλίου. Ξέρουν περίπου το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν και την τελική ημερομηνία αλλά αυτό νομίζω είναι θέμα ημερών».

Παράλληλα, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει ενώ σε ερώτημα αν τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν το καλοκαίρι ανέφερε ότι αυτό είναι θέμα των ειδικών. «Για το ερώτημα αν πρέπει να ανοίξουν ή όχι, νομίζω ότι αυτό ας το αφήσουμε στο τι προτείνουν οι άνθρωποι που παρατηρούν την πορεία της αντιμετώπισης του ιού. Από την άλλη, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από αυτούς που θα τις εφαρμόσουν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια για το πώς θα γίνει η επιστροφή, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.