Ρούλα Πισπιρίγκου: Tι λέει η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας (Βίντεο)

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τους θανάτους και των τριών της παιδιών, της Ίριδας, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, στέλνει μήνυμα μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ότι θα αθωωθεί

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δικάζεται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη και την 34χρονη να υποστηρίζει ότι είναι αθώα.

 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τους θανάτους και των τριών της παιδιών, της Ίριδας, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, στέλνει μήνυμα μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ότι θα αθωωθεί. Με την άποψή της συντάσσεται και η ιατροδικαστής, Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει αναθεωρήσει την άποψή της για την υπόθεση.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ, η ιατροδικαστής, Ουρανία Δημακοπούλου, δεν είναι τεχνική σύμβουλος της κατηγορούμενης και δεν θα αμειφθεί από τον Αλέξη Κούγια ή την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά συμμετέχει στη δημόσια συζήτηση για την υπόθεση και θα πάει να καταθέσει στο δικαστήριο, καθώς από την πρώτη στιγμή, ως έχουσα δημόσιο βήμα, είχε αναφερθεί αρκετές φορές στην υπόθεση. Μάλιστα, πλέον αισθάνεται υποχρεωμένη να καταθέσει τις απόψεις του, μετά και την ανάγνωση της δικογραφίας με τις ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες.

Η ιατροδικαστής, Ουρανία Δημακοπούλου, σημείωσε πως για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και «με βάση όσα γράφουν η εταιρεία παραγωγής της, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και άλλοι ιατροδικαστές στο εξωτερικό σχετικά με την κεταμίνη, η ποσότητα που έχει βρεθεί στο σώμα του παιδιού είναι σε απόλυτα θεραπευτική συγκέντρωση».

«Έχει δοθεί περίπου 20-30 λεπτά πριν εκπνεύσει το κορίτσι. Αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα ότι πριν την ανάνηψη, έχει γίνει προσπάθεια να διασωληνωθεί το παιδί, έχει γίνει μυοχαλάρωση και σε αυτό το στάδιο θεωρώ ότι έχει δοθεί η κεταμίνη από τους γιατρούς», είπε η ιατροδικαστής.

Στο ερώτημα «γιατί οι γιατροί δεν παραδέχονται ότι έχουν χορηγήσει κεταμίνη;», η κυρία Δημακοπούλου σημείωσε πως «επί 9 μήνες το παιδί δεν σιτίζεται από το στόμα καθόλου, είναι ένα παιδί σε καχεξία, οι γονείς οι ίδιοι είπαν στους γιατρούς: “κάντε γαστροστομία, βάλτε βηματοδότη ότι χρειαστεί για να μην πεθάνει το παιδί”».

«Έχει χάσει τα δύο αδέλφια του λίγο καιρό πριν, υπάρχει στο σπίτι η κρίση με τους τσακωμούς για τον χωρισμό των γονέων. Το παιδί κάνει κρίση ένα βράδυ και εισάγεται στο νοσοκομείο. Υπάρχουν ιατρικές ενδείξεις για λοίμωξη, οι γιατροί κάνουν λόγο για γαστρεντερίτιδα και όταν ετοιμάζονται να διώξουν το παιδί, κάνει ένα συγκοπτικό επεισόδιο και δεν ανανίπτει μέσα σε 15 λεπτά, οπότε αμέσως επέρχεται η τοξική εγκεφαλοπάθεια, χάνει οξυγόνο ο εγκέφαλος και επέρχονται τα προβλήματα που είχε», συμπλήρωσε η ιατροδικαστής, προσθέτοντας: «Γιατί όλα συμβαίνουν ενώ είναι μόνο του το κορίτσι με την μητέρα του;» και συμπλήρωσε ότι «έπαιρνε βαριά κατασταλτικά το παιδί».