Ρούλα Πισπιρίγκου: «Πόλεμος» ιατροδικαστών για τον θάνατο της Ίριδας – Γαλεντέρης: «Υπάρχουν τα στοιχεία για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα αιτίας θανάτου» (Βίντεο)

Όλα όσα ανέφερε ο ιατροδικαστής για τις αλλοιώσεις στο δέρμα

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» μίλησε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης και σχολίασε την υπόθεση της Πάτρας με τον θάνατο των τριών παιδιών, που παραμένει να συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Ερωτώμενος ο κ. Γαλεντέρης πότε ένας θάνατος θεωρείται απροσδιόριστος και εάν είναι παρόμοιος με το αιφνίδιο ξεκαθάρισε: «Ο αιφνίδιος θάνατος του λίκνου είναι διαφορετικός μηχανισμός, μπορεί να οφείλεται σε πολλά αίτια. Απροσδιόριστος θάνατος είναι όταν υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να καταλήξουν σε συγκεκριμένο συμπέρασμα με ασφάλεια».

«Υπάρχουν τα στοιχεία για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα αιτίας θανάτου»

«Θεωρώ, με βάση αυτά που βλέπω από τις εκθέσεις και τα πορίσματα που υπάρχουν στην διάθεσή μας, ότι υπάρχουν τα στοιχεία για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα αιτίας θανάτου. Και το στοιχείο της υποξίας, αλλά και οι αλλοιώσεις που αναγνωρίζονται από τους ιατροδικαστές θα πρέπει να καταλήξουμε, τελικά αν προκλήθηκαν από την απόφραξη, δηλαδή άσκησης πίεσης ή όχι».
Πρόσθεσε ο ιατροδικαστής: «Το αποδεικτικό υλικό, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, μιλάμε για την παρουσία κακώσεων – για να το πω πιο σωστά – αλλοιώσεων στο δέρμα. Το θέμα είναι να καταλήξουμε εάν έγιναν προθανάτια ή μεταθανάτια».
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη οι χειρισμοί της ΚΑΡΠΑ που έγιναν στην Ίριδα από το ΕΚΑΒ δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλοιώσεις.

«Ορθή η τοποθέτηση της κ. Μητσέλου»

«Η κα. Μητσέλου, όπως και κάθε ιστοπαθολόγος, όταν παραλαμβάνει κάποια δείγματα για να τα εξετάσει θα πρέπει να παραλαμβάνει και κλινικές πληροφορίες. Στην περίπτωση του παθολογοανατόμου, θα πρέπει να λάβει κλινικές και νεκροτομικές πληροφορίες. Έτσι, πιστεύω ότι τοποθέτηση της κα Μητσέλου πάνω σε αυτό είναι ορθή».