Ρόδος: Σε 23 φορές ισόβια καταδικάστηκε Τούρκος διακινητής μεταναστών – Ευθύνεται για τουλάχιστον 5 θανάτους

Σε 23 φορές ισόβια κάθειρξη και σε χρηματική ποινή ύψους 2.900.500 ευρώ καταδικάστηκε στη Ρόδο ένας 55χρονος Τούρκος δουλέμπορος

Σε 23 φορές ισόβια κάθειρξη και σε χρηματική ποινή ύψους 2.900.500 ευρώ καταδικάστηκε στη Ρόδο ένας 55χρονος Τούρκος δουλέμπορος. Η επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών κατέληξε σε τραγωδία στα νερά του νότιου Αιγαίου.

 

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο κάθισε 55χρονος, κυβερνήτης σκάφους διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία, το οποίο βυθίστηκε με αποτέλεσμα να πνιγούν 5 μετανάστες και να αγνοούνται τουλάχιστον άλλοι 5!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της dimokratikis.gr, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καλόλιμνου, στις 3 Νοεμβρίου 2017, σκάφος μήκους οκτώ μέτρων, προερχόμενο από την παραλία του Γιαλικαβάκ κοντά στην Αλικαρνασσό, μετέφερε τουλάχιστον 24 υπηκόους Ιράκ, Ιράν και Λιβάνου, έναντι 2.000 ευρώ για κάθε έναν.

Άμεσα οργανώθηκε από το Λιμεναρχείο Καλύμνου μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, περιπολικό σκάφος της FRONTEX, ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο «SUPER PUMA» καθώς και άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού σώματος.

Τελικά διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές 14 επιβαίνοντες στο σκάφος, ενώ 5 ανασύρθηκαν νεκροί. Αγνοούνται τουλάχιστον 5 επιβαίνοντες.