Ρίο: Πέθανε κοριτσάκι 5,5 μηνών – Οι γονείς δωρίζουν τα όργανά τους

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη

Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια των γιατρών της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου για να κρατήσουν στη ζωή ένα βρέφος μόλις 5,5 μηνών.

 

Το μικρό κοριτσάκι που νοσηλευόταν με κορωνοϊό και εγκεφαλική αιμορραγία δεν τα κατάφερε και οι γονείς του πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.

 

Ένα κοριτσάκι μόλις 5,5 μηνών από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο Νοσοκομείο Ρίου. Το κοριτσάκι νοσηλευόταν στην ΜΕΘ Παίδων του Ρίου με κορωνοϊό και εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι γονείς του μικρού κοριτσιού πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, σώζοντας έτσι άλλες ζωές. Η άδεια δόθηκε και από το πρωί σήμερα, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αφαίρεσης οργάνων.

Έτσι, έγιναν τα απαραίτητα τεστ και όπως σημείωσε μιλώντας στο pelop.gr o διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, η διαδικασία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποια από τα όργανα του μικρού κοριτσιού θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να βρουν άτομα που τα έχουν ανάγκη.