Τι ανέφερε το Reuters.
Η Ελλάδα άντλησε σήμερα 2,5 δισ. ευρώ με ιστορικά χαμηλό κόστος, με την επανέκδοση ενός 10ετούς ομολόγου που προσέλκυσε ισχυρή ζήτηση, αναφέρει το Reuters.
Η τελική τιμολόγηση του ομολόγου οδήγησε σε μία απόδοση 1,21%-1,23%, που είναι η χαμηλότερη που έχει υπάρξει ποτέ για τη χώρα σε οποιαδήποτε έκδοση ομολόγου, αναφέρει το δημοσίευμα, παραπέμποντας σε δήλωση αξιωματούχου του ΥΠΟΙΚ, ενώ προσθέτει ότι η ζήτηση των επενδυτών υπερέβη τα 18 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα, προσθέτει το Reuters, εξέδωσε ένα 10ετές ομόλογο τον Ιούνιο, αντλώντας τότε 3 δισ. ευρώ με μία απόδοση 1,57%, εκμεταλλευόμενη τις ιστορικά χαμηλές αποδόσεις. «Ενισχύσαμε τη ρευστότητα του 10ετούς ομολόγου που εκδόθηκε τον Ιούνιο για να έχουμε έναν τίτλο μεγέθους αναφοράς με όρους ευρωζώνης και για να είναι αυτός πιο ελκυστικός για τους επενδυτές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων έχουν υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ τους τελευταίους μήνες λόγω των αγορών τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σημειώνει, επίσης, ότι η Ελλάδα, που επέστρεψε στις διεθνείς αγορές ομολόγων το 2017, έχει ένα «μαξιλάρι» 34 δισ. ευρώ από πόρους του ESM που δεν έχει χρησιμοποιήσει και από τη ρευστότητα που πήρε από τις αγορές, έχοντας αντλήσει φέτος 7,5 δισ. ευρώ με εκδόσεις ομολόγων.
Μητσοτάκης για το 10ετές ομόλογο: «Ενάντια στην παγκόσμια πανδημία, χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω Τwitter σχολίασε αυτή τη μεγάλη επιτυχία της ελληνικής οικονομίας, γράφοντας: «Η Ελλάδα σήμερα δανείστηκε με τη χαμηλότερη απόδοση της ιστορίας της για οποιαδήποτε λήξη ομολόγων. Η επανέκδοση του δεκαετούς ομολόγου άντλησε σήμερα 2,5 δισ. ευρώ με απόδοση περίπου 1,2%.
Ενάντια σε μια παγκόσμια πανδημία, χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Δημοκρατία».