Πτολεμαΐδα: Δικογραφία σε βάρος 3 ατόμων που εξαπάτησαν τηλεφωνικά 61χρονο – Απέσπασαν 9.000 ευρώ

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας απάτη, που τελέστηκε σε βάρος 61χρονου, στην Πτολεμαΐδα και σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας απάτη, που τελέστηκε σε βάρος 61χρονου, στην Πτολεμαΐδα και σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων.

Συγκεκριμένα, στις 28 Απριλίου, ο 61χρονος κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μία μέρα πριν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και ανταλλαγή μηνυμάτων με τη χρήση γνωστής διαδικτυακής εφαρμογής με άγνωστο άνδρα, σχετικά με αγγελία που είχε αναρτήσει ο 61χρονος σε διαδικτυακό ιστότοπο, ο προαναφερόμενος άγνωστος αφού του παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε να του αποσπάσει τα προσωπικά στοιχεία της χρεωστικής του κάρτας και στη συνέχεια προέβη σε τρεις μεταφορές χρηματικών ποσών 3.000 ευρώ η καθεμία, σε αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί από το τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ.

Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 23χρονου αλλοδαπού και δύο γυναικών, ηλικίας 46 και 48 ετών, οι οποίοι είναι οι κάτοχοι των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκαν τα ανωτέρω χρηματικά ποσά, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.

poster

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, υποβλήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.