«Προβληματισμένος» ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος με την Εύβοια: Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι τα 4.7 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός

Τι είπε για το ρήγμα

Τον σεισμό 4,7 Ρίχτερ που καταγράφηκε το βράδυ της Τρίτης στην Εύβοια σχολίασε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

 

 

Ο σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη για τη σεισμική δόνηση στην Εύβοια αλλά και το ενδεχόμενο ενός «ντόμινο» σεισμών.

«Από τις 25 Οκτωβρίου έχει συνεχή σεισμική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή με μικρά μεγέθη» ανέφερε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σημείωσε πως πρόκειται για μία προσεισμική ακολουθία η οποία έφτασε στους 4.7 βαθμούς ρίχτερ, που ωστόσο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως αφορά τον κύριο σεισμό.

«Η εκτίμηση που ειπώθηκε από ορισμένους συναδέρφους μου, ότι κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός, αυτός εχθές τέτοια ώρα και καθησύχασε αρκετό κόσμο, ήταν λανθασμένη» τόνισε.
«Υπάρχει ρήγμα και υπάρχει και κλιμάκωση και πρέπει να τη λάβουμε πάρα πολύ σοβαρά υπ’ όψιν» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ολοκληρώνοντας, ο σεισμολόγος τόνισε πως πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα εκ μέρους της πολιτείας και μία καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων.

Δείτε βίντεο: