Προσωπικός Γιατρός: Πάνω από 4 εκατ. οι εγγραφές των πολιτών

Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών στον θεσμό του «Προσωπικού Γιατρού», καθώς οι εγγραφές φέρεται να έχουν περάσει τα 4 εκατ.

 

 

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, αναστέλλεται η επιβολή των αντικινήτρων μη εγγραφής έως την 01.12.22, όποτε και με την υπογραφή νέων συμβάσεων, θα υπάρχει επάρκεια γιατρών σε όλες τις περιοχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, έχει υπογραφεί η απόφαση για την ένταξη στο θεσμό όλων των παθολογικών ειδικοτήτων και οι συμβάσεις θα υπογράφουν τις επόμενες ημέρες προκειμένου περισσότεροι γιατροί να προστεθούν στο σύστημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού έχει μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες καθώς σήμερα οι εγγραφές των πολιτών ξεπέρασαν τα 4.000.000, στόχος που αναμενόταν να επιτευχθεί στο τέλος τους έτους, πράγμα που καταδεικνύει την αποδοχή του θεσμού από τους πολίτες.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ήδη υπογράψει την απόφαση για την ένταξη στο θεσμό του Προσωπικού Γιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων, όπως ακριβώς προβλέπει η μεταρρύθμιση, οι συμβάσεις των οποίων θα υπογράφουν τις επόμενες ημέρες και θα προστεθούν περισσότεροι γιατροί στο σύστημα.

Δεδομένης της πολύ μεγάλης συμμετοχής των πολιτών αναστέλλεται η επιβολή αυξημένης συμμετοχής σε όσους δεν εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό μέχρι την 01.12.22 όποτε και θα έχουν ενταχθεί όλες οι ειδικότητες στο θεσμό και θα υπάρχει επάρκεια γιατρών.

Επομένως στις περιοχές που έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων των προσωπικών γιατρών όπως στην Αττική οι πολίτες δύνανται να περιμένουν έως την υπογραφή των νέων συμβάσεων με γιατρούς που θα διασφαλίσει την επάρκεια γιατρών στο σύστημα και την ευκολότερη επιλογή τους από τους πολίτες

Ο θεσμός του Προσωπικού Ιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής υγείας, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας.