Quantcast

Πρόεδρος ξενοδόχων Ιεράπετρας: Θέμα τύχης που δεν είχαμε και άλλα θύματα στην Αγία Φωτιά

Ήταν επίσης θέμα τύχης που το υπόλοιπο κτίριο εκείνη τη στιγμή ήταν άδειο όπως επίσης ότι η παραλία δεν είχε κόσμο, γιατί είναι μια πολυσύχναστη παραλία, τόνισε ο Γιώργος Βαρδάκης

«Έχουμε μια γυναίκα που έχασε τη ζωή της, από μια συγκυρία που ακόμα δεν ξέρουμε γιατί συνέβη. Ήταν θέμα τύχης που τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είναι ζωντανά, γιατί εάν η πορεία του βράχου ήταν μισό-ένα μέτρο πιο δεξιά, όπως κατέβαινε, δεν θα μιλούσαμε για ένα θύμα αλλά για τρία» τόνισε ο Γιώργος Βαρδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας, μιλώντας για το τραγικό συμβάν στην Αγία Φωτιά, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ήταν επίσης θέμα τύχης, προσέθεσε, που το υπόλοιπο κτίριο εκείνη τη στιγμή ήταν άδειο όπως επίσης ότι η παραλία δεν είχε κόσμο, γιατί είναι μια πολυσύχναστη παραλία. «Γενικά είναι ένα γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει ένα σοκ. Ξέρουμε όμως ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να βρούμε γιατί έγινε. Ακούμε απόψεις ότι φαινόταν. Προφανώς και δεν φαινόταν. Γιατί αν φαινόταν ποιος θα πήγαινε κάτω από ένα βράχο που πιθανόν να πέσει; Δεν θα ήταν τόσο πολυσύχναστο, διότι ο κόσμος δεν θα πήγαινε σε ένα σημείο που θεωρεί ότι είναι επικίνδυνο» σημείωσε ο κ. Βαρδάκης, ενώ υπογράμμισε ότι η εμπεριστατωμένη γεωτεχνική έρευνα που θα γίνει θα δείξει ποιος ήταν ο μηχανισμός που οδήγησε στο τραγικό γεγονός.

Το συγκεκριμένο κατάλυμα έχει χτιστεί πριν περίπου 40 χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη. «Θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα πράγματα, αν μιλούσαμε για ξενοδοχείο και όχι για ενοικιαζόμενο κατάλυμα. Σχετικά με την συζήτηση που αφορά στις αδειοδοτήσεις, ο κ. Βαρδάκης επισήμανε ότι «η αδειοδότηση ενός ξενοδοχείου είναι πολυποίκιλη, έχει πάρα πολλές άδειες μέσα για να μπορέσει να λειτουργήσει, οπότε αν υπήρχαν σημάδια επικινδυνότητας- όπως λέει πολύ εύκολα αρκετός κόσμος- αυτά θα είχαν μάλλον προβλεφθεί». Για τα ενοικιαζόμενα είναι πιο απλά τα πράγματα και ειδικά σε καθεστώτα, όπως αυτά τελευταία με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, εκεί δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα» συμπλήρωσε.