Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων: Μειώσεις για μεταφορικά και σίτιση – Δεν χρεωθούν υπηρεσίες για όσο είναι κλειστά

ΓΙΑ ΟΣΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τις θέσεις του για το τί θα ισχύσει φέτος με τα δίδακτρα ιδιωτικών δομέων κατέθεσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως στις 23/3 ο σύλλογος ιδιωτικών σχολείων, απεύθυνε ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς με την οποία δήλωνε ξεκάθαρα ότι για όσο διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία δεν θα χρεωθείτε όποια υπηρεσία δεν παρέχεται.

Μιλώντας στο iefimerida.gr, o κ. Κυραϊλίδης εξήγησε ότι «σε ό,τι αφορά τα βασικά δίδακτρα δεν θα αλλάξει κάτι. Παρά ταύτα, θα υπάρχουν μειώσεις για επιμέρους παροχές, όπως τα μεταφορικά, η σίτιση και οι απογευματινές δραστηριότητες.»

Συγκεκριμένα, για τις περιπτώσεις σχολείων που δεν έχουν ξεχωριστές χρεώσεις για τα μεταφορικά και τις άλλες υπηρεσίες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών σχολείων υποστηρίζει ότι η μείωση στα δίδακτρα «θα γίνει αναλογικά.»

Ο κ. Κυραϊλίδης ανέφερε ότι «τα ιδιωτικά σχολεία δεν έψαχναν πλατφόρμες την τελευταία στιγμή αλλά ξεκίνησαν από την επόμενη κιόλας μέρα με τις δικές τους πλατφόρμες μαθήματα» και επισήμανε ότι «τα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να έχουν τα δίδακτρα ως είσπραξη, για να πληρώσουν τους ανθρώπους που απασχολούν τους μαθητές στο πρωινό τους πρόγραμμα».