Πώς βάζουμε αντιολισθητικές αλυσίδες χιονιού στο αυτοκίνητο (Βίντεο)

Εάν πρέπει να οδηγήσουμε, θα πρέπει να ξέρουμε πώς θα κινηθούμε σε αυτό το απαιτητικό τερέν και φυσικά να προετοιμάσουμε σωστά το αυτοκίνητό μας

Η άφιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» σημαίνει ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πίσω από το τιμόνι και να ξέρουν να βάλουν τις αλυσίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά και αυτές τις μέρες αναμένεται να δούμε μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που θα συνοδεύεται και από χιονοπτώσεις. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική, αυτές οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες και υπάρχει ενδεχόμενο να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία και φυσικά στους οδηγούς.

Η οδήγηση στο χιόνι δεν είναι μια συνηθισμένη συνθήκη για την συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουμε με τι θα έρθουμε αντιμέτωποι. Εάν δεν είμαστε σίγουροι για τις ικανότητές μας πίσω από το τιμόνι, καλό θα είναι να μην μετακινηθούμε. Μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οδηγούμε σε αυτές τις συνθήκες.

Εάν πρέπει να οδηγήσουμε, θα πρέπει να ξέρουμε πώς θα κινηθούμε σε αυτό το απαιτητικό τερέν και φυσικά να προετοιμάσουμε σωστά το αυτοκίνητό μας. Μην ξεχνάτε, ότι στην περίπτωση υποχρεωτικής χρήσης αλυσίδων θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να τις τοποθετήσετε.

Η καλύτερη δυνατή εναλλακτική λύση είναι τα χειμερινά ελαστικά που λόγω σύνθεσης της γόμας και χάραξης του πέλματος μας απαλλάσσουν από την τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων, προσφέροντας υψηλό επίπεδο πρόσφυσης σε συνθήκες χιονιού και πάγου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να δούμετον τρόπο με τον οποίο τοποθετούμε αντιολισθητικές αλυσίδες σε λιγότερο από δύο λεπτά. Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία, θα πρέπει να γνωρίζετε σε ποιους τροχούς μεταδίδεται η κίνηση για να τοποθετήσετε σωστά τις αλυσίδες. Υπενθυμίζουμε ότι τις τοποθετούμε στους κινητήριους τροχούς.