Ποινική δίωξη στον πατέρα της μικρής Βαλεντίν – Ενώπιον του ανακριτή άλλοι έξι εμπλεκόμενοι

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ 7ΧΡΟΝΗΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Βαλεντίν. Ασκήθηκε ποινική δίωξη στον πατέρα της. Ποιος την έβγαλε από την Ελλάδα.

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση του πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν στον ανακριτή, έπειτα από την οποία του ασκήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο πατέρας έπεσε σε κενά και αντιφάσεις, ενώ ασκήθηκαν και διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και σε ακόμη έξι εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους οι επτά κατηγορούμενοι της υπόθεσης, οδηγήθηκαν ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του πατέρα της 7χρονης ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χωρά από κοινού με τον έναν εκ των υπολοίπων κατηγορουμένων. Επίσης, του ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τρία πλημμελήματα και συγκεκριμένα για παράνομη κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, πλαστογραφία και ψευδή καταγγελία στις αρχές. Στους υπόλοιπους έξι συλληφθέντες της υπόθεσης ασκήθηκε δίωξη και για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής.

Κατά πληροφορίες, ο πατέρας υποστήριξε πως τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού. Εκεί, εκείνη, φέρεται να ανέφερε πως του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία.

«Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μονός μου ένα κοριτσάκι» φέρεται να ανέφερε ο πατέρας. Το παιδί όπως ανέφερε ταξίδεψε στις 21 Δεκεμβρίου 2019 στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Λιόν με συνοδό φίλη φίλης του και νόμιμο έγγραφο.

«Το παιδί γεννήθηκε στο Κονγκό και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε» φέρεται να υποστηρίζει ο πατέρας ο οποίος ανέφερε πως ήρθαν στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και στη συνέχεια έφτασαν στη χώρα μας με βάρκα.

Κατά τους ισχυρισμούς του, η μικρή ταξίδεψε στη Λιόν. Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να μην ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένη διεύθυνση στις αρχές. Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως η σύζυγός του είναι στη ζωή και ότι έμαθε πως είναι ζωντανή τον Μάρτιο του 2019, οπότε και αποφάσισε να μεταβεί στη Γαλλία για να την συναντήσει. «Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι», φέρεται ακόμη να υποστήριξε, επισημαίνοντας πως η κόρη του γεννήθηκε στο Κογκό και πως ήρθε στην Ελλάδα μαζί της μέσω Τουρκίας.

Να σημειωθεί τέλος πως οι αρμόδιοι εισαγγελείς παρακολουθήσαν τη βιντεοκλήση του πάτερα προς τη Βαλεντίν. Το παιδί του φαίνεται ευδιάθετο, όχι φοβισμένο και δίπλα του έχει μια μια γυναίκα.

Μυστηριώδης γυναίκα εμφανίστηκε στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ένας άνδρας και είπε πως είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί την μητέρα της μικρής Βαλεντίν.

Αμέσως από τους αρμοδίους της Πρεσβείας ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα του Saint Etienne κοντά στην Λυών όπου και διαμένει με την θεία της η 7χρονη Βαλεντίν, προκειμένου να διεξαχθεί εκ νέου έρευνα.

Πράγματι οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο Τμήμα μια γυναίκα που βρέθηκε στο σπίτι που διαμένει η μικρή και ισχυρίστηκε πως είναι η μητέρα του παιδιού. Μάλιστα, είναι η ίδια που πήγε στην Αθήνα το Δεκέμβριο, προκειμένου να πάρει το παιδί, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα και το διαβατήριο της θείας του παιδιού, καθώς η ίδια βρίσκεται παράνομα στην Γαλλία.

Το παιδί το πήρε χρησιμοποιώντας το διαβατήριο ενός εκ των τριών παιδιών της θείας της Βαλεντίν και βέβαια αδελφής της, καθώς τα παιδιά μοιάζουν όπως βέβαια και οι δυο γυναίκες. Έτσι λοιπόν κατάφερε να ξεγελάσει τις αρχές στα αεροδρόμια Παρισιού και Αθηνών.

Αμέσως μετά τη μυστηριώδη εμφάνιση της συγκεκριμένης γυναίκας, οι αστυνομικοί εδώ στην Αθήνα, ρώτησαν σχετικά τον πατέρα της Βαλεντίν για το εάν βρίσκεται τελικά στην ζωή η μητέρα του παιδιού. Δεν πήραν όμως κάποια απάντηση, καθώς ο ίδιος επέλεξε το δικαίωμα της σιωπής. Προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ισχύει ο ισχυρισμός της γυναίκας ότι είναι η μητέρα του παιδιού λογικά θα υποβληθούν σε εξετάσεις DNA.