Πλησιάζει η επέτειος Γρηγορόπουλου – Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

DRONES ΚΑΙ 4.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Πλησιάζει η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (2008), στις 6 Δεκεμβρίου, και ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία «δρακόντειων» αστυνομικών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά το επιτυχημένο σχέδιο στην επέτειο του Πολυτεχνείου, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να προσανατολίζεται στο ίδιο μοτίβο προκειμένου να περιορίσει τα επεισόδια και τις συγκρούσεις που κάθε χρόνο διαδραματίζονται στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα η προσεχή Παρασκευή γίνεται ακόμα πιο κομβική καθώς λήγει το τελεσίγραφο που έχει στείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη προκειμένου να εκκενωθούν τα κτίρια στην Αθήνα τα οποία τελούν υπό κατάληψη. Υπενθυμίζεται ότι η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» είχε χαρακτηρίσει ως «Αιτία πολέμου» το τελεσίγραφο του υπουργού.

Επί ποδός για την επέτειο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ), ενώ την ίδια ώρα drones και ελικόπτερα θα επιτηρούν από ψηλά την Αθήνα. Εκτός αυτού, παρατηρητές αναμένεται να τοποθετηθούν σε σημεία όπως η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός για την πλήρη εποπτεία της περιοχής για τυχόν ύποπτες ενέργειες. Ακόμη, ιδιαίτερα αυξημένη φύλαξη θα υπάρχει σε σημεία που πιθανώς να μπουν στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών, όπως αστυνομικά τμήματα, ΑΤΜ και πολιτικά γραφεία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος τόνισε πως ελπίζει να μην τραυματιστεί φέτος κανένας άνδρας των Αρχών. «Να μην έχουμε τραυματίες αστυνομικούς όπως κάθε χρόνο, να μην έχουμε περιουσίες πολιτών σπασμένες και καμένες», είπε χαρακτηριστικά. «Οι επιτελείς που σχεδιάζουν τα μέτρα είναι πάρα πολύ έμπειροι», συνέχισε.