Πηγές υπουργείου Μετανάστευσης: Καμία πρόταση μέχρι στιγμής από τα νησιά για τις κλειστές δομές

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Ανοιχτό στον διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες των νησιών δηλώνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ωστόσο πηγές του υπουργείου υπογραμμίζουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβληθεί από τις τοπικές Αρχές προτάσεις για νέους χώρους για κλειστές δομές ή για τον καθορισμό συνάντησης με τον υπουργό.

«Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και περιμένουμε τις προτάσεις τους», δηλώνουν οι ίδιες πηγές και διευκρινίζουν ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας του υπουργείου με την τοπική αυτοδιοίκηση των νησιών πρώτης γραμμής. Ωστόσο, μέχρι τώρα «δεν έχουν γίνει προτάσεις», την ώρα που «τα περιθώρια στενεύουν», προσθέτουν.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έστειλε σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τον σχεδιασμό της για το προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε ότι «από τη Δευτέρα θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στα απαραίτητα έργα» όσον αφορά τις κλειστές δομές στα νησιά.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για το κυβερνητικό σχέδιο, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται και τα κλειστά κέντρα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με το χρονοδιάγραμμά μας», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι το μόνο που μένει ανοιχτό είναι αν η τοπική αυτοδιοίκηση υποδείξει άλλους χώρους για τις κλειστές δομές που να πληρούν τις προϋποθέσεις. «Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι, αν υπάρξει το Σαββατοκύριακο κάτι θα το δούμε», κατέληξε.