Περισσότερες από 100 παραβάσεις σε Σταδίου και Πανεπιστημίου σε μία ημέρα

«ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ» ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, εν όψει των εορτών, προκειμένου να πατάξει την παράνομη στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας.

Πραγματοποιώντας συχνές εξορμήσεις για σταθμευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης, που εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των πεζών και τις διαβάσεις αναπήρων, η Τροχαία επιχειρεί να αποκαταστήσει την κυκλοφοριακή ομαλότητα, ενώ έχουν επιστρατευτεί και οι γερανοί για απομάκρυνση οχημάτων.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στην εφαρμογή του ειδικού επιχειρησιακού προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις».

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες (10.12.2019) το πρωί, ειδική τροχονομική εξόρμηση, από αστυνομικούς των ΟΕΠΤΑ στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Από τα συνεργεία βεβαιώθηκαν 114 παραβάσεις παράνομων σταθμεύσεων επί πεζοδρομίων και πλατειών, κατά μήκος των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, καθώς και επί της Πλ. Κολοκοτρώνη. Παράλληλα, μεταφέρθηκαν με γερανοφόρα, δίκυκλα που παρεμπόδιζαν την διέλευση πεζών.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΑΔΑ, ενόψει της εορταστικής περιόδου, παρόμοιες ειδικές δράσεις θα συνεχιστούν, σε σημεία αυξημένης κοινωνικοοικονομικής δραστηριότητας (κέντρο Αθήνας, πέριξ εμπορικών καταστημάτων, σταθμών μέσων μαζικής μεταφοράς κλπ), προκειμένου να αντιμετωπιστούν τροχονομικές παραβάσεις που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.