Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αναφέρει πως η κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη χώρων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων μονομερώς και χωρίς να προηγηθεί διάλογος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις των φορέων και των κατοίκων των νησιών οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν είχε προηγουμένως μπει σε διάλογο μαζί τους αλλά προχώρησε σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με τον ίδιο η επαφή έγινε μόλις την τρεις μέρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο, η οποία τελικώς και ακυρώθηκε από την κυβέρνηση. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποστήριξε, επίσης, ότι στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Μηταράκη πριν δύο εβδομάδες δεν έγινε καμία συζήτηση για πιθανές επιτάξεις για δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι στη συνάντηση που είχε προ δεκαπενθημέρου με το αρμόδιο Υπουργό κ. Μηταράκη, δεν έγινε καμιά κουβέντα για επιτάξεις προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης.

Ο Κώστας Μουτζούρης σημείωσε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση δεν έπραξε όσα είχε υποσχεθεί σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση των νησιών και την ενίσχυση των μονάδων υγείας. Επιπλέον, ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι μετά από τις κινήσεις αυτές δεν υπάρχει πεδίο διαλόγου με την κυβέρνηση και η εμπιστοσύνη προς αυτήν έχει πλέον χαθεί.