Μία ακόμη αποκάλυψη για την υπόθεση της Πάτρας και τη Ρούλα Πισπιρίγκου έρχεται να προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη, η οποία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις της υπόθεσης θρίλερ.
Ειδικότερα, την ώρα η μητέρα των τριών παιδιών βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό με την κατηγορία ότι δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, φαίνεται ότι δεν θα επιμείνει στο αίτημα για αποφυλάκιση, αφού όπως καταλαβαίνει και η ίδια οι ισχυρισμοί της σχετικά με την κεταμίνη καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλο.
Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ η 33χρονη παραδέχεται ότι αναζήτησε «αναισθητικά φάρμακα» στο διαδίκτυο, ωστόσο δίνει τη δική της εκδοχή αναφορικά με τον λόγο που προχώρησε σε αυτή την πράξη.
Η «ύποπτη ερώτηση» της Πισπιρίγκου στην ιατροδικαστή
Τώρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια νέα πληροφορία, που αφορά μια «ύποπτη ερώτηση» της 33χρονης μητέρας στην ιατροδικαστή, μετά τον θάνατο της κόρης της, Ίριδας.
Συγκεκριμένα, όταν έφυγε από τη ζωή η Ίριδα η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν αγχωμένη για το τι μπορεί να δείξει η ιατροδικαστική έκθεση.
Φέρεται λοιπόν να ρώτησε την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, εάν θα φαινόταν αν το μωρό είχε γυρίσει μπρούμυτα και δεν έπαιρνε ανάσα.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Star η ιατροδικαστής που είχε αναλάβει την νεκροψία – νεκροτομή δεν έδωσε καμία πληροφορία. Αντιθέτως της απάντησε «γιατί ρωτάς;» και στη συνέχεια προχώρησε στην αναζήτηση πληροφοριών για το πως εντοπίστηκε νεκρό το βρέφος.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο της Ίριδας
Η έρευνα για τον θάνατο της Ίριδας κινείται σε δύο επίπεδα. Άνθρωποι του ανθρωποκτονιών παίρνουν καταθέσεις, ενώ οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγριας εξετάζουν τα υπάρχοντα ευρήματα.
«Κλειδί» στην υπόθεση αναμένεται να αποτελέσει το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια και έχει στα χέρια της η ιατροδικαστική υπηρεσία Πάτρας.
Όπως έχει γίνει γνωστό, όταν το εν λόγω πανάκι παραδόθηκε στις αρχές, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, είχε ίχνη ουσίας – πιθανώς αίματος.
Η Ίρις θα μας οδηγήσει στην διαλεύκανση της υπόθεσης
Όλα αυτά ενώ καθοριστικό χαρακτηρίζει τον θάνατο της Ίριδας ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.
Για το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην Ίριδα, ο κ. Λέων προσχώρησε σε μία σοκαριστική αποκάλυψη λέγοντας ότι αυτό βρέθηκε με βεβαιότητα μέσα στο στόμα, του παιδιού.«Το πανάκι θα πρέπει να αξιολογηθεί, όμως για να ποτιστεί ένα πανάκι με δυο σταγόνες αίμα, όπως έχει πει η μητέρα του παιδιού, θα πρέπει να ακουμπήσει στο σημείο όπου έχει αυτό το αίμα. Δεν μιλάμε για ένα αίμα που βγαίνει στο εξωτερικό του στόματος για να μπορέσουμε να το σκουπίσουμε. Μιλάμε για ένα πανάκι που προφανώς εισέρχεται μέσα στην στοματική κοιλότητα και ποτίζεται με τις σταγόνες αυτές».
«Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος και να μιλάνε ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ίριδας».
Σύμφωνα με τον κ. Λέων είναι το παιδί που θα μας οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
«Σας θυμίζω ότι το τρίτο παιδί έκανε την αρχή, μας άνοιξε το δρόμο αλλά νομίζω ότι ο θάνατος του βρέφους θα καθορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Μιλάμε για ένα βρέφος που δεν ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δεν βρισκόταν σε κάποιον άλλο τόπο παρά μόνο στην οικία του και ουσιαστικά εκεί οι άνθρωποι που βρίσκονταν δίπλα στο παιδί, έχουν ομολογήσει μέσω συνεντεύξεων, ότι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μόνο δύο άτομα. Άρα το περιστατικό αυτό έχει ένα πολύ μεγάλο ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και μια πιθανή τελική ομοφωνία όλων των πραγματογνωμόνων και των παλιών και αυτών που έχουν οριστεί τώρα θα ήταν σημαντικό στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης» είπε.
Τι ανέφερε για το ενδεχόμενο εκταφής
«Από την αρχή είχαμε τα ευρήματα δεν ψάχναμε κάτι καινούριο. Τα ευρήματα ήταν μπροστά μας, τόσο από τις ιστολογικές όσο και από τις τοξικολογικές όσο και τα ευρήματα από την νεκροτομή. Μία αστοχία ίσως ήταν η εκτίμηση της τελικής αιτίας θανάτου και του είδους θανάτου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τελικά πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Το σημαντικό είναι να βρούμε με αυτά τα ευρήματα τι ακριβώς έχει γίνει» εξήγησε ο κ. Λέων.
Όσο για το αν τίθεται θέμα εκταφής είπε, ότι η εκταφή είναι το ύστατο μέσο που χρησιμοποιεί ένας ιατροδικαστής και η εκταφή σε έναν ασφυκτικό θάνατο μετά από αρκετά χρόνια δεν μπορεί να αποδώσει απολύτως τίποτα. «Μπορεί να αποδώσει σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σε σκελετικές κακώσεις αλλά αν θεωρούμε ότι θα προσπαθούσαμε με την εκταφή να αποδώσουμε έναν ασφυκτικό θάνατο αυτό είναι αδύνατον» τόνισε.