Quantcast

Πάτρα – Μέσα στην ημέρα οι διαδικασίες εκταφής της Τζωρτζίνας: «Κόλαφος» το πόρισμα Μπουζιάνη για την Πισπιρίγκου

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, με τρία παιδιά να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια.

 

 

Οι αρχές, μετά το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος και ζήτησε την -εκ νέου- εκταφή της Τζωρτζίνας, προσπαθούν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα κομμάτια για να λύσουν το «παζλ» της υπόθεσης.

Σήμερα πιθανότατα η εκταφή

Aκόμη και σήμερα Δευτέρα 6/5/2022 ενδέχεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την εκταφή της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη από το μνήμα στο κοιμητήριο Συχαινών προκειμένου να ληφθούν τρίχες έτσι ώστε μετά από ανάλυση στο εργαστήριο να «δεθεί» πλήρως η ιστορία με την κεταμίνη και άλλες ουσίες που φέρεται να δόθηκαν στην μικρή, σύμφωνα και με το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη.

Μέχρι και χθες πάντως ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος δεν είχε ειδοποιηθεί. «Σε τέτοιες σοβαρές υποθέσεις η Εκκλησία δεν φέρνει καμία αντίρρηση για την εκταφή, μας ρωτούν φυσικά τυπικά, όμως εμείς οφείλουμε να ανταποκριθούμε για την πρόοδο της έρευνας» εξηγεί στην«Πελοπόννησο της Δευτέρας» ο Σεβασμιώτατος.

Την ίδια ώρα 3 τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστηρίζουν, όπως έχει γράψει η «Π», Πως η ώρα θανάτου με την ενδοφλέβια χρήση κεταμίνης δεν ήταν αυτή που έχει ειπωθεί αλλά πολύ αργότερα. Θα υποστηρίξουν δηλαδή αυτό που η ίδια η κατηγορούμενη έχει πει, ότι δεν ήταν στον χώρο όταν «έφυγε» το παιδί.

Τι αναφέρουν στις καταθέσεις του οι γιατροί

Από την άλλη πλευρά στις καταθέσεις τους οι γιατροί καταρρίπτουν όσα ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για όσα συνέβησαν έναν χρόνο πριν, όταν η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή μέσα στο Καραμανδάνειο. Λίγους μήνες αργότερα, το παιδί δολοφονήθηκε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» μετά από χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης. H συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν πέρασε απαρατήρητη. Ωστόσο οι διαδικασίες, παρά τις υποψίες ορισμένων, δεν κινήθηκαν έγκαιρα.

Η μητέρα της Τζωρτζίνας πάντως είχε μία συμπεριφορά που δεν παρέπεμπε σε μια γυναίκα που έχει χάσει δύο παιδιά και βλέπει το μόνο εν ζωή να χαροπαλεύει. Γιατρός από το Καραμανδάνειο αναφέρει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου καθυστέρησε τρεις ώρες να πάει το παιδί στο νοσοκομείο, μετά το πρώτο επεισόδιο στο σπίτι. «Οταν έφτασε η Τζωρτζίνα ρώτησα τη μητέρα πότε έκανε το επεισόδιο το παιδί και μου είπε στις 05:30. Εκείνη το έφερε τρεις ώρες αργότερα παρότι δεν ήταν σε μακρινή απόσταση» κατάθεσε.

«Κόλαφος» για την Πισπιρίγκου το πόρισμα Μπουζιάνη

Το πόρισμα του Σωτήρη Μπουζιάνη ρίχνει φως. Ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Μια δολοφονία που προήλθε από την ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα κεταμίνης που της χορηγήθηκε, στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν.

Ο ιατροδικαστής τονίζει πως το παιδί εξέπνευσε πριν η Ρούλα Πισπιρίγκου ειδοποιήσει τους γιατρούς. «Οταν πήγαν οι γιατροί η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν ήδη νεκρή» λέει χαρακτηριστικά, καταρρίπτοντας έτσι το βασικό επιχείρημα της 33χρονης, για χορήγηση της θανατηφόρας ουσίας, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Ο έμπειρος ιατροδικαστής τονίζει πως η ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας δεν αμφισβητείται. «Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρχε και ο βηματοδότης που κατέγραφε τα πάντα. Η κεταμίνη είχε δοθεί νωρίτερα στην Τζωρτζίνα. Οι ουσίες που έδωσαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, δεν ανευρέθηκαν επειδή η 9χρονη ήταν ήδη νεκρή και το αίμα της δεν κυκλοφορούσε. Αν οι γιατροί ή οι νοσηλευτές είχαν δώσει την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, δεν θα την βρίσκαμε. Όμως εμείς την εντοπίσαμε» εξηγεί ο ιατροδικαστής.

Ο κ. Μπουζιάνης εκλήθη να σχολιάσει την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η πλευρά της 33χρονης επιμένει πως η κεταμίνη χορηγήθηκε από τους γιατρούς και γίνεται λόγος για ανθρώπινο λάθος. «Κάτι πρέπει να πουν οι δικηγόροι της» λέει με νόημα και συνεχίζει: «οι τεχνικοί σύμβουλοι της κυρίας Πισπιρίγκου ας αμφισβητήσουν ό,τι θέλουν, αλλά αυτά θα πρέπει να τα πουν και στο δικαστήριο. Εργάζονται για την υπεράσπισή της».