Quantcast

Πάτρα – Μαστοράκου: Εντυπωσιακό που η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε τέτοιες γνώσεις για την κεταμίνη

Στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών και στα γεγονότα που κινητοποίησαν τους γιατρούς αναφέρθηκε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου

Στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών και στα γεγονότα που κινητοποίησαν τους γιατρούς αναφέρθηκε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

Όπως είπε μιλώντας στο thebest.gr είναι εντυπωσιακό ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε τέτοιες γνώσεις σχετικά με την κεταμίνη, ενώ τόνισε ότι θα υπάρχει εικόνα και για το τι συνέβη και στα άλλα παιδιά της οικογένειας που έφυγαν από τη ζωή.

Όπως αναφέρει, «οι γιατροί είχαν αρκετές υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά. Το πρώτο πράγμα που τους κινητοποίησε ήταν η συμπεριφορά της μητέρας. Επιπλέον όλα τα επεισόδια γίνονταν όταν οι γιατροί δεν ήταν μπροστά και εκτός καταγραφικού συστήματος. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια να θωρακίσουν την Τζωρτζίνα χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες ενδείξεις. Τοποθετήθηκε βηματοδότης- απινιδωτής στο σώμα του παιδιού, επειδή δεν μπορούσαν να βρουν έναν οδηγό- σημείο ή ένα αντικειμενικό εύρημα στο οποίο θα μπορούσαν να αποδώσουν τα επεισόδια που είχε το παιδί. Δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο έναρξης αυτών των επεισοδίων.

Ζήτησαν από τη μητέρα, μετά και από επικοινωνία με το χαμόγελο του παιδιού, να λάβει ψυχολογική υποστήριξη. Αυτό θα μπορούσε να δώσει μία εικόνα, όμως το ζευγάρι αρνήθηκε. Δεν ήθελαν να συνεργαστούν σε αυτό το επίπεδο. Αρνητικοί ήταν και στο να μπουν κάμερες στο δωμάτιο και τελικά, εναλλακτικά, ζητήθηκε από την μαμά να καταγράψει τα επεισόδια για να έχουν εικόνα και άποψη οι γιατροί».

Όπως εξηγεί, «είχαν γίνει τοξικολογικές εξετάσεις στην Τζωρτζίνα, οι οποίες όμως ήταν το βασικό πακέτο, για ναρκωτικές ουσίες και οινόπνευμα. Η ουσία που βρέθηκε δεν έχει σχέση με την καθημερινότητα της ιατρικής και δεν χρησιμοποιείται παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Ακόμα κι αν οι γιατροί είχαν υποπτευθεί αυτό το σπάνιο ναρκωτικό μέσα σε εκατοντάδες ναρκωτικές ουσίες δεν θα ήταν εύκολο να ανιχνευθεί γιατί αυτή η ουσία δεν παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στον οργανισμό. Δεν μπορούσαν λοιπόν οι γιατροί να τεκμηριώσουν μία διαδικασία. Για να πας στον εισαγγελέα αυτό είναι απαραίτητο. Δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια κακοποίησης».

«Θα έχουμε εικόνα για το τι ακριβώς έγινε και με τα άλλα δύο παιδιά. Μπορεί να χρησιμοποίησε άλλα μέσα στις άλλες περιπτώσεις. Είχαμε μία ουσία, ένα βαρύ ναρκωτικό- φάρμακο που ακόμα και με ένα ποτισμένο πανάκι μπορεί να δοθεί στο παιδί. Είναι εντυπωσιακό πώς υπήρχε αυτή η γνώση, έτσι ώστε να βρει το κατάλληλο φάρμακο για να κάνει ότι έκανε. Η αγωνία των γιατρών να βρεθεί η ουσία και ο τρόπος που έδρασε αυτή η γυναίκα, ήταν μεγάλη. Μπορούσε να μην είχε ανευρεθεί. Αισθανόμαστε μεγάλη δικαίωση. Αυτό που συνέβη με την Τζωρτζίνα θα διδάσκεται στις αίθουσες των Πανεπιστημίων» λέει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρα.