Πάτρα: Καταγγελία για ξυλοδαρμό της Τζωρτζίνας (Βίντεο)

Τσουνάμι εξελίξεων φέρνει η αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου ότι το 2014 υπήρξε καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας από τους γονείς της

Είναι 14 Αυγούστου του 2014. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχεται τηλεφωνικά μια ανώνυμη καταγγελία για τον Μάνο Δασκαλάκη και την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το πρώτο τους παιδί, η Τζωρτζίνα, είναι μόλις 9 μηνών τότε και ο άνθρωπος που βρίσκεται στην άλλη άκρη της γραμμής λέει πως το παιδί κακοποιείται και από τους δύο γονείς του, κυρίως από τη μητέρα.

Την αποκάλυψη για την καταγγελία του ξυλοδαρμού της Τζωρτζίνας έκανε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρόπουλος, φέρνοντας στο φως νέα ερωτήματα για το ρόλο των αρχών σε αυτή την τραγωδία.

Οι άνθρωποι από το «Χαμόγελο του Παιδιού» ακολούθησαν, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού, την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαβίβαση της καταγγελίας στην αρμόδια Εισαγγελία Πατρών προκειμένου αν χρειαστεί να επέμβουν.

«Δεν πήραμε καμία απάντηση από την Εισαγγελία εάν επρόκειτο για αυτή την οικογένεια και το μάθαμε από τους δημοσιογράφους», δήλωσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Όπως αποκαλύφθηκε πάντως υπήρξε μετά την καταγγελία για τον ξυλοδαρμό της Τζωρτζίνας έρευνα μικρής έκτασης, σύμφωνα με πληροφορίες από υποστελεχωμένες τοπικές υπηρεσίες στο σπίτι της οικογένειας και δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Μάλιστα, αναφέρεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου εξέφρασε τότε έντονη αγανάκτηση για την έρευνα αυτή λέγοντας πως η καταγγελία δεν ευσταθεί και πρόκειται για κακοήθεια.

Η καταγγελία για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας στα πρώτα βήματα της μικρής ζωής της γυρίζει τον χρόνο στην αρχή του κακού, εκεί που θα μπορούσε ίσως και να είχε σταματήσει εάν η κοινωνία και οι αρμόδιες αρχές επενέβαιναν έγκαιρα και αποτελεσματικά.