Μπορεί να έχουν περάσει δύο μήνες από μετά τον ορισμό των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα ως εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την επαναξιολόγηση των ιατροδικαστικών εκθέσεων των δυο παιδιών, αλλά σύμφωνα με το pelop.gr η σύνταξη του πορίσματος θα αργήσει, με πηγές ν’ αναφέρουν πως στην παρούσα φάση η υπόθεση βρίσκεται στη διαδικασία της παθολογοανατομικής διερεύνησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης αναμένεται εντός Ιουνίου – ενδεχομένως και αρχές του μήνα – και αυτό γιατί η εξέταση των ευρημάτων των ιατροδικαστικών εκθέσεων της Χριστίνας Τσάκωνα για τη Μαλένα και της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελικής Τσιόλα για την Ιριδα, γίνεται με ιδιαίτερα σχολαστικό τρόπο.
Η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρει ότι δεν παρατηρούνται διαφοροποιήσεις αναφορικά με τις αιτίες θανάτου μεταξύ των ιατροδικαστικών εκθέσεων και της επανεξέτασης των στοιχείων από τον εμπειρογνώμονα παθολογοανατόμο. Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης υποστηρίζει ότι για τη μεν Μαλένα εντοπίζεται ηπατική ανεπάρκεια και για τη δε Ιριδα αγενεσία φλεβοκόμβου, στοιχείο που είχε εντοπιστεί από την παθολογοανατόμο-αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων Αντιγόνη Μητσέλου. Μάλιστα, από την πλευρά των δικηγόρων της κατηγορούμενης εκτιμάται πως η καθυστέρηση έκδοσης του τελικού πορίσματος Καρακούκη – Καλόγρηα οφείλεται στο γεγονός ότι «δεν φτάνουν εύκολα σε νέα στοιχεία».
Οσον αφορά για την «αργοπορία» κλήσης της κ. Τσιόλα να καταθέσει στο Ανθρωποκτονιών, στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας για την υπόθεση της Ιριδας, πηγές επιβεβαιώνουν το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί μετά την παράδοση του ιατροδικαστικού πορίσματος.
Βλάβες και σε άλλα όργανα έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της Τζωρτζίνας
Μια νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει το θρίλερ της Πάτρας, καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας σύμφωνα με στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση.
Οπως μετέδωσε το Star εκτός από το ήπαρ και τον πνεύμονα η Τζωρτζίνα είχε βλάβες και σε άλλα τρία όργανα: σπλήνα, νεφρούς και πάγκρεας, για τα οποία αναφέρεται ότι υπάρχει έντονου βαθμού διάταση.
Οι βλάβες, μάλιστα, προκλήθηκαν εξαιτίας της χορήγησης της κεταμίνης και του μηχανισμού θανάτου που ακολούθησε στο παιδί.
Ο ιατροδικαστής στις παρατηρήσεις της έκθεσής του αναφέρει ότι σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου, χωρίς, ωστόσο, να ζητά εκταφή.
Να σημειωθεί ότι από την έκθεση δόθηκε και ο ποσοτικός έλεγχος στα φάρμακα που λάμβανε το παιδί. Όλες οι ουσίες ήταν σε χαμηλά επίπεδα και εντός της θεραπευτικής αγωγής, ενώ ως ώρα θανάτου αναγράφεται 15:50 στις 29 Ιανουαρίου.