Πάσχα: Πάνω από 20.000 πακέτα τροφίμων συγκέντρωσε ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή για τις ευπαθείς ομάδες

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΘΗΝΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 20.000 πακέτα τροφίμων από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στο χώρο του Δήμου Αθηναίων στον Βοτανικό απ΄ όπου ξεκινούν καθημερινά χιλιάδες πακέτα τροφίμων και άλλων ειδών που παραδίδονται κατ΄ οίκον σε οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, υποδέχθηκε το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμος Αθηναίων και Αρχιεπισκοπή Αθηνών  συνεργάζονται ακόμα πιο στενά την περίοδο αυτή προκειμένου όλοι οι συνάνθρωποι μας στην Αθήνα που έχουν ανάγκη (άποροι, άστεγοι, ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, τοξικοεξαρτημένοι κ.α.) να νιώσουν -μέσα και σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας- ότι δεν είναι μόνοι.

Πάνω από 20.000 είναι οι συνάνθρωποι μας οι οποίοι έλαβαν και θα λάβουν από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την «Αποστολή» πακέτα με διάφορα απαραίτητα προϊόντα για την καθημερινότητα τους αλλά και γεύματα που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες τους για τις μέρες αυτές. Αυτονόητο είναι πως η διανομή θα συνεχιστεί και μετά τις μέρες του Πάσχα προκειμένου να μην λείψει από κανέναν απολύτως τίποτα σε σχέση με τις ανάγκες διατροφής τους.
Καταλυτική στην προσπάθεια αυτή είναι η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» που έχει τεράστια ανταπόκριση μέσα από τους πολίτες.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα:

  • 16.800 ωφελούμενοι λαμβάνουν πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (ΤΕΒΑ).
  • 750 οικογένειες υπερήλικων και ευπαθών ομάδων, από τις 4.000 οικογένειες που εξυπηρετούνται από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, παραλαμβάνουν πακέτο τροφίμων κατ’ οίκον.
  • 520 δικαιούχοι του ημερήσιου συσσιτίου του ΚΥΑΔΑ πήραν ήδη από την «Αποστολή» και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κάθε εβδομάδα πλήρες πακέτο τροφίμων, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού.
  • 500 γεύματα για όλη την ημέρα  διανέμονται σε Δομές του Δήμου Αθηναίων (Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, Ξενοδοχείο ΙΟΝΙΣ, Εστία Αθηνών), καθώς και σε άστεγους, μέσα από το καθημερινό streetwork.

Επιπλέον 2.000 οικογένειες ωφελούμενων συσσιτίων ενοριών της Αθήνας  έλαβαν εορταστικό πακέτο τροφίμων για το Πάσχα.

800 μερίδες με παραδοσιακό πασχαλινό φαγητό θα διανεμηθούν την ημέρα του Πάσχα στην Πολυδύναμη Δομή Αστέγων αλλά και σε ανθρώπους που εξακολουθούν να βρίσκονται στο δρόμο μέσω των ομάδων  streetwork.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων, που είχαν άμεσες ανάγκες σε τρόφιμα εξυπηρετήθηκαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες από το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus». Ένα πρόγραμμα που είναι στη διάθεση όλων των κατοίκων της Αθήνας μέσα από τον τηλεφωνικό αριθμό 1595.

Επίσης ήδη η «Αποστολή» σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έχουν προσφέρει μέσω των ενοριών επιπλέον 8.000 δέματα που περιλαμβάνουν και το πασχαλινό αρνί.

«Είναι ένα δύσκολο Πάσχα αυτό. Είναι ένα ιδιαίτερο Πάσχα το φετινό και μπορεί να αισθανόμαστε μακριά αλλά στην πραγματικότητα είμαστε κοντά, είμαστε πάρα πολύ κοντά. Και θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ, διερμηνεύοντας και όλους τους ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων, στον Αρχιεπίσκοπο και στην Εκκλησία της Ελλάδος, όχι μόνο για την έμπνευση και την καθοδήγηση αλλά και για την έμπρακτη στήριξη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και καταφέρνουμε σε ελάχιστο χρόνο να προσφέρουμε τα απαραίτητα, τα αναγκαία σε περισσότερους από 20.000 συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται. Δεν θέλουμε κανένας Αθηναίος, δεν θέλουμε καμία Αθηναία να μείνουν μόνοι τους. Θέλουμε όλοι μαζί να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία νικητές. Και αυτό που θα μείνει, Μακαριότατε επιτρέψτε μου να πω, η κληρονομιά αν θέλετε αυτής της κρίσης, είναι ακριβώς το όλοι μαζί. Είναι η συνεργασία. Γιατί αποδεικνύεται ότι όταν συνεννοούμαστε, όταν συναινούμε, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Για άλλη μια φορά λοιπόν τις ευχαριστίες όλων μας Μακαριότατε, την ευγνωμοσύνη μας και θερμές ευχές για καλή Ανάσταση και ένα χαρμόσυνο Πάσχα».