Πάσχα: Πού κυμαίνονται οι τιμές και η κίνηση στην αγορά

Τι θα πρέπει να περιμένουν οι καταναλωτές κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου

Αυξημένη είναι η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το Πάσχα και σύμφωνα με τους κρεοπώλες οι τιμές που μπορεί να βρει κάποιος το κρέας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.

 

Τα parapolitika.gr βρέθηκαν σήμερα (3/4) στην αγορά και συνομίλησαν με τον πρόεδρο των κρεοπωλών της Βαρβακείου, Ανδρέα Νιώτη, ο οποίος αναφέρθηκε στην κίνηση που υπάρχει αλλά και στο τι θα πρέπει να περιμένουν οι καταναλωτές κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Αρχικά ο κ. Νιώτης σημείωσε ότι μέχρι στιγμής η κίνηση είναι αρκετά ικανοποιητική και ότι τώρα οι καταναλωτές στη Βαρβάκειο μπορούν να βρουν μόνο ντόπιο κρέας. Σχετικά με τις τιμές που επικρατούν αυτή τη στιγμή ο κ. Νιώτης είπε τα εξής: «Οι μέσες τιμές που μπορεί να βρει κάποιος ένα κατσίκι ή ένα αρνί είναι 7,99 με 9,99 το κιλό».

Επίσης, ο κύριος Νιώτης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη συνεννόηση με το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά η γνώμη των κρεοπωλών της Βαρβακείου είναι να μείνει η αγορά ελεύθερη. Όπως εξήγησε μπορεί μέσα στην εορταστική περίοδο να υπάρξουν και καλύτερες τιμές. «Δεν πρέπει ούτε τα καταστήματα να δεσμεύσουμε αλλά ούτε και τους πελάτες γιατί και πέρυσι έτσι έγινε και τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σαββάτο πουλάγαμε κάτω από τα 10 ευρώ», δήλωσε.

Ο ίδιος έστειλε και ένα μήνυμα στο καταναλωτικό κοινό να επιλέξει τη Βαρβάκειο Αγορά, καθώς όπως είπε εκεί μπορεί να βρει κάποιος κάθε μέρα φρέσκο και φθηνό κρέας που η διαφορά του μπορεί να φτάνει από τα 2 μέχρι και τα 3 ευρώ από τα συνοικιακά κρεοπωλεία. Αυτές οι τιμές, όπως ανέφερε, αφορούν όλα τα είδη κρέατος.

«Εδώ ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει μεταξύ 40-50 διαφορετικών καταστημάτων. Ο κόσμος θα κάνει τη βόλτα του θα δει τι του αρέσει και θα ψωνίσει» είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: parapolitika.gr