Παράθυρο για νέα μείωση ΕΝΦΙΑ «ανοίγει» ο Θ.Σκυλακάκης

«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΝΦΙΑ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σε νέα μείωση ΕΝΦΙΑ λόγω αυξημένης εισπραξιμότητας αναφέρφθηκε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως είπε «Υπήρξε βελτίωση της εισπραξιμότητας φέτος. Πήγαμε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ καλύτερα. Δεν χρειάζεται να επιβάλλεται αυτός ο ΕΝΦΙΑ. Και του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Προετοιμαστείτε».

Συνέχισε λέγοντας πως «Η αλλαγή στα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να βασίζεται σε ένα απλό επιχείρημα, βελτιώνεται η ανάλυση βιωσιμότητας τους χρέους. Θα προχωρούμε σε σοβαρότητα και όχι πολιτικές εγγαστρίμυθων».

Πάντως η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού πυροδοτεί κόντρες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Βέλη στην προηγούμενη κυβέρνηση για «ερασιτεχνισμό και τυχοδιωκτισμό» εξαπέλυσε ο Μακάριος Λαζαρίδης, επισημαίνοντας πως ο νέος προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακός. Συνέχισε λέγοντας πως ο «νέος προϋπολογισμός δεν παραβλέπει και την ανάγκη να απλωθεί ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους απέναντι στον κίνδυνο της φτώχειας, αλλά και την ανάγκη της ελάφρυνσης της φορολογικής επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων».