Παραλιακή: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου στο τμήμα Βουλιαγμένη – Βάρκιζα

Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο

Η βελτίωση και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου, στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, συνεχίζεται από την Περιφέρεια Αττικής, με την ολοκλήρωση -μέχρι στιγμής- του τμήματος από τη Βουλιαγμένη και τα λιμανάκια της έως την Βάρκιζα.

 

Στο πλαίσιο των εργασιών αντικαταστάθηκε το φθαρμένο οδόστρωμα με αντιολισθητικό και αθόρυβης κύλισης, τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες σήμανσης και φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης σε όλο το μήκος της διαδρομής από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Σούνιο.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο ευρύτερο έργο αναβάθμισης του φωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας των κεντρικών οδικών αξόνων από την Περιφέρεια Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα η περιφέρεια στο πλαίσιο της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας έχει προβεί σε επιπλέον παρεμβάσεις στην παραλιακή, όπως η αντιμετώπιση της αποκόλλησης βράχου στις Σήραγγες του Καραμανλή, αλλά και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα οδικής ασφάλειας στη θέση «Ευκάλυπτα» στο 44ο χλμ της Λ. Βάρκιζας – Σουνίου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Η παραλιακή λεωφόρος αλλάζει όψη. Γίνεται ένας σύγχρονος, ασφαλής και λειτουργικός δρόμος, όπως είχαμε δεσμευθεί. Με γνώμονα την ασφάλεια, σε μία λεωφόρο με έντονο κυκλοφοριακό φόρτο, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, προχωρήσαμε σε εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου, οι οποίες δεν είχαν γίνει για πολλά χρόνια. Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι για εμάς αξία αδιαπραγμάτευτη και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, χωρίς καθυστερήσεις».