Πανεπιστήμιο Πατρών: Ο Χρήστος Μπούρας νέος Πρύτανης

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Η/Υ

Ο Χρήστος Μπούρας είναι ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Ο καθηγητής εξελέγη στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών, επικρατώντας του καθηγητή Νικόλαου Καραμάνου. Ο Χρήστος Μπούρας, ο οποίος είναι καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, έλαβε 345 ψήφους, έναντι 283 που έλαβε ο καθηγητής Βιοχημείας και Οργανικής Βιοχημικής Ανάλυσης, Νικόλαος Καραμάνος.

 

Στην εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με την κεντρική εφορευτική επιτροπή των πρυτανικών εκλογών, ψήφισαν 678, εκ των 718 εγγεγραμμένων εκλογέων, ενώ ο αριθμός των εγκύρων ψήφων ήταν 628 και τα λευκά ψηφοδέλτια 50.

 

Με τον συνδυασμό του Χρήστο Μπούρα εκλέγονται αντιπρυτάνεις οι Παναγιώτης Δημόπουλος καθηγητής του τμήματος Βιολογίας, Διονύσης Μαντζαβίνος καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών, Μάρκος Μαραγκός καθηγητής του τμήματος Ιατρικής και Δημήτρης Σκούρας, καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

 

Σε μήνυμά του ο νεοεκλεγείς πρύτανης, Χρήστος Μπούρας, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η διαδικασία των πρυτανικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο μας ολοκληρώθηκε με πρωτοφανή συμμετοχή και τις δυο ημέρες. Η έκφραση της πανεπιστημιακής κοινότητας αποτυπώνεται στην ενίσχυση των θεσμών και της δημοκρατικής λειτουργίας , στο ακαδημαϊκό όραμα, στην αποτελεσματικότητα και στην διαφάνεια. Έχουμε πάρει το μήνυμα και θα το τηρήσουμε στο ακέραιο στη θητεία μας.»

 

Από την πλευρά του, ο Νικόλαος Καραμάνος στο δικό του μήνυμα σημειώνει: «Συγχαίρουμε την νέα πρυτανική αρχή και ευχόμαστε το Πανεπιστήμιο να συνεχίσει σε ανοδική πορεία στις προκλήσεις του μέλλοντος. Το όραμα μας για το Πανεπιστήμιο Πατρών παραμένει επίκαιρο. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους μαζί.»