Πρωτοβουλία 1ου Λυκείου Παπάγου: Υποστηρίζει ψυχολογικά μαθητές και γονείς

Σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν μαθητές και γονείς

Ψυχολόγο θα διαθέτει από εδώ και πέρα το 1ο Λύκειο Παπάγου μεσά στο πλαίσιο συνεργασίας με το υπουργείο Παιδείας.

 

 

 

Ειδικότερα, η τοποθέτηση του ψυχολόγου προέκυψε ως προσπάθεια, για να ανακουφιστούν μαθητές και γονείς από όποια ψυχολογική πίεση υφίστανται.

Η ψυχολογική ενδυνάμωση των μαθητών των Λυκείων που αντιμετωπίζουν εκτός των προκλήσεων που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και τις ιδιαίτερες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία, είναι μια απαραίτητη συνθήκη και η τοποθέτηση ψυχολόγου στο 1ο Λύκειο Παπάγου είναι μια πραγματικότητα. Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Λάμπρος Γιώργας ενημέρωσε με προσωπική του επιστολή τους γονείς των μαθητών του σχολείου του.

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας τοποθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η κα Πόππη Ασημίνα, Ψυχολόγος του κλάδου ΠΕ 23 και θα συνεργάζεται μαζί μας κάθε Δευτέρα μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

Ο ρόλος της στο σχολείο θα είναι υποστηρικτικός, ενημερωτικός και συμβουλευτικός προς τους ίδιους τους μαθητές, τους γονείς τους, και το εκπαιδευτικό προσωπικό, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες όταν και όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Έτσι, θα παρέχει εντός του σχολείου και στο πλαίσιο του ωραρίου α)ψυχολογική υποστήριξη στους μαθητές και στις οικογένειές τους, σε ατομική ή ομαδική βάση και β) συμβουλευτική υποστήριξη στο προσωπικό του σχολείου, με σκοπό την επίλυση προβλημάτων των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας συνολικά.

Όσοι από εσάς επιθυμείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο τηλέφωνο του σχολείου (2106526408) κάθε Δευτέρα , και ώρες 9.15 – 13.15. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να της στέλνετε μήνυμα απευθείας στο e-mail της : [email protected] , αναγράφοντας αναλυτικά τα στοιχεία σας ( ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας , σχολείο, τμήμα, και το κινητό σας τηλέφωνο).

Στη συνέχεια, εκείνη θα επικοινωνεί μαζί σας τηλεφωνικώς την ημέρα που εξυπηρετεί το σχολείο, για να κανονίσετε δια ζώσης ραντεβού εάν το επιθυμείτε.

Για ατομική συνάντηση με τους μαθητές απαιτείται η προσκόμιση ενυπόγραφης δήλωσης γονικής συναίνεσης».