Παρέμβαση Υπουργείου Παιδείας για το περιστατικό στον Άλιμο

Την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η δημόσια καταγγελία του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, ότι διευθυντής σε σχολείο του Αλίμου αρνούταν να ανάψει τη θέρμανση, γιατί το θεωρούσε προσβληατικό.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, το υπουργείο Παιδείας διερευνά το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα στο σχολείο και σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, Αλέξανδρο Κοπτσή, θα ερευνηθεί «αν υπάρξουν ευθύνες θα αποδοθούν».

Στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Αλίμου και ο διευθυντής σχολείου του Αλίμου προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα που δημιουργήθηκε και να βρεθεί λύση.

Και όπως τόνισε ο κ. Κοπτσής: «Διερευνάμε το περιστατικό στο μέτρο που μας αφορά, καθώς οι υποδομές ανήκουν στους δήμους και θα κάνουμε ότι αναγκαίο για να επιστρέψει η ηρεμία στο σχολείο».

Τι έχει πει ο διευθυντής

Ο διευθυντής δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες έχει δώσει τη δική του διάσταση στο θέμα υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα αφορά σε συντήρηση του συστήματος θέρμανσης του σχολείου.