Πανελλαδικές Εξετάσεις: Στην Ιατρική οι «πρώτες των πρώτων»

Ποιες είναι οι δύο μαθήτριες

Την Ιατρική επέλεξαν οι πρώτες των πρώτων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν κορυφαία βαθμολογία σε όλη τη χώρα.

 

Ποιες είναι οι δύο μαθήτριες

Πρόκειται για την Κατερίνα Βάβουλα από τη Νάξο, η οποία μπήκε πρώτη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με 19.660 μόρια και την Κωνσταντίνα Γιαντσίδη από τη Ρόδο, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 19.625 μόρια και να περάσει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Κατερίνα Βάβουλα ήρθε πρώτη σε συνολικό βαθμό στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Έγραψε καθαρό 20 στη Φυσική και τη Χημεία, 19.7 στη Βιολογία και 18.6 στην Έκθεση, φτάνοντας συνολικό βαθμό 19.660 μόρια.

Σύμφωνα με το naxospress.gr, η Κατερίνα ακολούθησε από μικρή ένα συστηματικό πρόγραμμα μελέτης καθώς προέρχεται από εκπαιδευτική οικογένεια.

panellinies_in__1_Η Κατερίνα Βάβουλα

«Η ιατρική απλά μου προέκυψε αλλά δεν το επιδίωξα. Ήξερα από τη πρώτη στιγμή ότι θα περάσω στην σχολή αυτή. Και σήμερα ήθελα να το δω. Να βεβαιωθώ. Είναι μία επιβράβευση αλλά όχι αυτοσκοπός. Δεν μπήκα στη λογική, να είμαι πρώτη, ή δεύτερη ή τρίτη. Δεν το επιδίωξα. Αλλά το ευχαριστήθηκα», δήλωσε η ίδια στο naxospress.gr.

Από την πλευρά της, η Ροδίτισσα Κωνσταντίνα Γιαντσίδη, κατάφερε να επιτύχει τις εξής βαθμολογίες: Χημεία 20Φυσική 20Βιολογία 19,8, και Έκθεση 18,6!

panellinies_in__2_Η Κωνσταντίνα Γιαντσίδη

Η Κωνσταντίνα, με την βαθμολογία που συγκέντρωσε θα μπορούσε να εισαχθεί σε οποιαδήποτε ιατρική ή άλλη σχολή της κατεύθυνσής της επιθυμούσε, αλλά η ίδια επέλεξε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.