Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1: Εμείς το είχαμε ήδη πει ότι τώρα θα μπορούσαν να γυρίσουν πίσω οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

«Κερδίσανε, λογικό είναι τώρα να γυρίσουν» σημείωσε

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κα Ματίνα Παγώνη, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Η κα Παγώνη, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και σημείωσε: «Εμείς το είχαμε ήδη πει, στις δυο συναντήσεις που είχαμε με τον υπουργό είπαμε ότι τώρα θα μπορούσαν να γυρίσουν πίσω, δεν υπήρχε λόγος να παραμένουν. Είχε πει ότι θα το εξετάσει απ’ ότι κατάλαβα δεν αποφάσισε να γυρίσουν κι είχανε κάνει την προσφυγή τους. Κερδίσανε, λογικό είναι τώρα να γυρίσουν».

Αναλυτικά οι δηλώσεις της

Αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, η κ. Παγώνη σημείωσε: «Εμείς το είχαμε ήδη πει, στις δυο συναντήσεις που είχαμε με τον υπουργό είπαμε ότι τώρα θα μπορούσαν να γυρίσουν πίσω, δεν υπήρχε λόγος να παραμένουν. Είχε πει ότι θα το εξετάσει απ’ ότι κατάλαβα δεν αποφάσισε να γυρίσουν κι είχανε κάνει την προσφυγή τους. Κερδίσανε, λογικό είναι τώρα να γυρίσουν».

«Είναι γύρω στους 2.300-2.400, οι γιατροί είναι πολλοί λίγοι, ελάχιστοι» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την εικόνα της πανδημίας του covid 19, είπε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια αύξηση των κρουσμάτων με covid 19 στις άπλες κλίνες, γύρω στο 15%. Ήδη έχουν ξεκινήσει, οι ιώσεις, από αρχές Νοέμβριου έχουμε όλες τις ιώσεις γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Όλοι να πάνε να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης που είναι το πιο σημαντικό. Δεύτερον, οι άνω των 60 να πάνε να κάνουν το επικαιροποιημένο και οι κάτω των 60 όσοι έχουνε υποκείμενα νοσήματα. Καταλαβαίνετε ότι πρέπει να προφυλαχτούμε».

Και συνέχισε: «Ευτυχώς ο καιρός είναι κάλος και εμάς μας ευνοεί στην Ελλάδα αντίθετα με το εξωτερικό που αυτή τη στιγμή έχουν αύξηση νοσηλείας στις άπλες κλίνες covid στο 45% γιατί ο καιρός έχει αλλάξει εκεί και τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σε εμάς προς το παρόν ευνοϊκός ο καιρός, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και μην έχουμε πίεση στο σύστημα υγείας γιατί για εμάς μετράει η πίεση στο σύστημα υγείας».

«Επιμένουμε να πάνε να εμβολιαστούν. Το εμβόλιο έσωσε ζωές όπως και η μάσκα έσωσε ζωές και επειδή τώρα δεν την φοράμε τη μάσκα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και εμβολιασμοί. Η γρίπη τις προηγούμενες χρονιές δεν ήταν σε έξαρση γιατί φορούσαμε μάσκα, τώρα όμως δεν φοράμε την μάσκα άρα πρέπει να εμβολιαστούμε οπωσδήποτε για να μην έχουμε προβλήματα, αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος» κατέληξε η κα Παγώνη.