Πηγή φωτογραφίας: in.gr

Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί πρέπει πια να επιστρέψουν στις δουλειές τους

Τι είπε για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Στο ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

 

Όπως είπε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί «πρέπει πια να επιστρέψουν στις δουλειές τους» και γι’αυτό «πιέζουν πολύ καιρό».

Τι είπε για τη γρίπη

Μίλησε για τη γρίπη, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε έξαρση ήδη από το καλοκαίρι, οπότε και σημειώθηκαν πολλά κρούσματα, ενώ τόνισε ότι, λόγω του ότι φέτος το χειμώνα δεν θα υπάρχουν μάσκες, κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους.

Η γρίπη είναι σε έξαρση από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι το πολύ και μέχρι τέλος Μαρτίου, κάτι που, όπως είπε, κάνει ιδανικό για εμβολιασμό το διάστημα τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη.

Κορωνοϊός

Όσο για τον κορωνοϊό, παραδέχθηκε πως υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Τέλος, σε ερώτηση για τους αιφνίδιους θανάτους, απάντησε ότι, «πρόκειται για άτομα διαφόρων ηλικιών, με διάφορα υποκείμενα νοσήματα, που πρέπει να ομαδοποιηθούν», γιατί λόγω της πανδημίας και των εμβολίων, «ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει» και για το λόγο αυτόν, πρέπει να υπάρχει έρευνα, για να δοθούν απαντήσεις και να εφησυχάσει ο κόσμος.