Quantcast

Παγώνη για SMS σε ανεμβολίαστους: «Δεν ξέρω κατά πόσο θα πετύχει»

Τι είπε για το περιστατικό με τον Βασιλακόπουλο

«Πολύ σοβαρό πρόβλημα» έχει η Βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

 

 

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι τα ποσοστά κάλυψης κρεβατιών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας φτάνουν έως 97% ενώ υπάρχουν και κλινικές με κάλυψη έως 100%. Είπε επίσης ότι έγιναν 5 μετακινήσεις ασθενών στην Αθήνα σε νοσοκομεία της πρώτης ΥΠΕ. Οι 2 ασθενείς μεταφέρθηκαν από την Αλεξανδρούπολη, οι 2 από τη Λάρισα και 1 από τη Χαλκίδα.

Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για να αναχαιτιστεί η πανδημία, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι πρέπει να αυξηθούν οι αυστηροί έλεγχοι αλλά και ο αριθμός των τεστ, ενώ χρειάζεται και καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου. Ήταν κατηγορηματική πως δεν πρέπει να γίνει ξανά lockdown με 60% εμβολιασμένους που φτάνει στο 70% μαζί με όσους έχουν νοσήσει.

Για SMS

Εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αποτελεσματικότητα που θα έχει το μέτρο της συχνής αποστολής SMS στους ανεμβολίαστους λέγοντας ότι «είναι εκνευριστικά» και πως «δεν ξέρω κατά πόσο θα πετύχει». Εξήγησε ότι η πολιτεία απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης καθώς έως τώρα δεν έχει πειστεί να εμβολιαστεί.

«Ξεκινήσαμε με πολύ χαμηλά ποσοστά και τα έχουμε φτάσει εδώ που τα έχουμε φτάσει. Θα συνεχίζουμε εμείς να αγωνιζόμαστε», τόνισε.

Σχετικά με τον προπηλακισμό του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία η διαχείριση τέτοιων περιστατικών και πως δεν χρειάζονται εντάσεις καθώς βρισκόμαστε σε «πόλεμο» για να πειστεί ο κόσμος να πάει να εμβολιαστεί.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε πως η ίδια δείχνει ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε της ζητηθεί είτε όχι από τον κατάστημα και πως με αυτό τον τρόπο «τους βάζεις στη θέση τους για να κάνουν τη δουλειά τους».

Ανέφερε επίσης ότι οι επιστήμονες που βγαίνουν στα ΜΜΕ όπως και οι πολιτικοί, γνωρίζουν ότι μπορεί να συμβεί κάποιο τέτοιο περιστατικό.

«Όλοι ξέρουμε ότι σε κάποιες φάσεις, περιστάσεις θα γίνουν και αυτά τα γεγονότα. Επομένως επιλέγεις: ή βγαίνεις και τοποθετείσαι επιστημονικά και μπορεί να υποστεί και αυτές τις συνέπειες ή δεν βγαίνεις καθόλου», σημείωσε.