Ολλανδός αρχαιολόγος υποστηρίζει πως ο Παρθενώνας έγινε γνωστός με λάθος όνομα

«ΕΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΟΝΟΜΑ!»

Σύμφωνα με έρευνα του Ολλανδού αρχαιολόγου Γιάνικ Φαν Ρουκχούιζεν, είναι πιθανό ο Παρθενώνας να έμεινε γνωστός στο πέρασμα των χρόνων με λάθος όνομα!

Όπως ισχυρίζεται ο Ολλανδός επιστήμονας, στην έρευνά του η οποία δημοσιεύτηκε στο American Journal of Archaelogy και στην ολλανδική έκδοση του National Geographic, το σύμβολο της αρχαίας Αθήνας και διασημότερο μνημείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ο ναός που όλοι γνωρίζουμε ως Παρθενώνας, ενδεχομένως να έφερε άλλο όνομα κατά την κλασική εποχή της Αθήνας

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν τον ναό «Εκατόμπεδο», το οποίο σημαίνει ναός μήκους εκατό πόδων. Αντιθέτως, ισχυρίζεται ότι ο Παρθενώνας ήταν ένας μικρότερος και πιο παλιός ναός της Ακρόπολης, ο οποίος βρισκόταν στο Ερεχθείο.

Αναφερόμενος στον ναό που θεωρεί ως τον «πραγματικό» Παρθενώνα, ο Ρουκχούιζεν σημειώνει ότι μάλλον πήρε το όνομα του από τα αγάλματα των παρθένων, τις γνωστές Καρυάτιδες του Ερεχθείου. «Είναι λογικό οι Έλληνες της αρχαίας εποχής να αποκαλούσαν τον ναό αυτό Παρθενώνα ή αλλιώς “οίκο των παρθένων”», αναφέρει χαρακτηριστικά.