Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος επέστρεψε στην προεδρία του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), έπειτα από την νίκη του στις εκλογές του κλάδου που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τριήμερο.
Η παράταξή του, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κατέλαβε εννέα έδρες, ενώ αυτή του προέδρου του ΣΑΤΑ, Βασίλη Μαραγκάκη, κατέλαβε πέντε έδρες.
Στο «τιμόνι» του ΣΑΤΑ ήταν ανελλιπώς από το 2007 ενώ συμμετείχε και στην πανελλήνια ομοσπονδία (ΠΟΕΙΑΤΑ).
Ο κ. Λυμπερόπουλος με τα μονίμως βαμμένα (έστω και λίγα) μαλλιά, είναι μια οικεία φιγούρα στην κοινή γνώμη από την εποχή της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων και της προσπάθειας απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, όπως εθεωρείτο αυτό των ιδιοκτητών ταξί.
Επικεφαλής ενός συνδικάτου που, όποτε απεργούσε, έφερνε ακόμη περισσότερο «πονοκέφαλο» στους πολίτες, ειδικά όταν η κινητοποίηση συνδυαζόταν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ ξιφουλκούσε με κάθε ευκαιρία κατά των μέτρων για τον κλάδο.
Στο παρελθόν είχε υπάρξει μέλος της ΝΔ, αλλά η σχέση του με την ηγεσία του κόμματος δοκιμάστηκε. Το 2011, επί προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά, διαγράφηκε από το κόμμα, με αφορμή δηλώσεις του.
Τα επόμενα χρόνια πρωταγωνιστούσε σε σειρά κινητοποιήσεων, από την απελευθέρωση του κλάδου μέχρι τις εταιρείες όπως η Beat και η Uber, που ο κ. Λυμπερόπουλος θεωρούσε εκτός νόμου. Με την πρώτη πήγαν στα δικαστήρια, ενώ η πολυεθνική αποχώρησε από τη χώρα, καταγγέλλοντας την «εχθρική νομοθεσία».
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ απειλούσε τότε ότι «θα κάνει Κούγκι» τον τουρισμό, εξηγώντας ότι θα κλείσει κόμβους «για να μην δουλέψουν ξενοδοχεία που συνεργάζονται με την Uber αν δεν καταλάβουν ότι δεν μπορούν να ληστεύουν τον εργαζόμενο των λίγων ευρώ».
Ηλθε όμως και πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, αρκετά κοντά για να αγκαλιάζει θερμά τον (τότε πρωθυπουργό) Αλέξη Τσίπρα και να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2019. Τελικά δεν ήταν, παρά τις προτροπές του Χρήστου Σπίρτζη να γίνουν τα ταξί «εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Λυμπερόπουλος είχε απομακρυνθεί από την ηγεσία του ΣΑΤΑ τον Οκτώβριο του 2020. Τότε ο ίδιος έκανε λόγο για «πραξικοπηματική απομάκρυνση», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι «δεν θέλει ισχυρά συνδικάτα».