Ο γνωστός Ιταλός “δημοσιογράφος” με ψεύτικο λογαριασμό στο Twitter “πέθανε” τον Σαρτζετάκη

Το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη ανακοίνωσε από ψεύτικο λογαριασμό που φέρει το όνομα του υπουργού Επικρατείας της κυβέρνησης Γιώργου Γεραπετρίτη στο Τwitter ο Ιταλός “δημοσιογράφος” Τομάσο Ντεμπενεντέτι.

 

 

Λίγα λεπτά αργότερα ο ο Ντεμπενεντέτι ομολόγησε ότι αυτός βρίσκεται πίσω από τον ψεύτικο λογαριασμό και το μακάβριο αστείο.

 

Ο πρώην ΠτΔ είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται σπίτι του όλες αυτές τις μέρες.

 

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Τομάσο Ντεμπενεντέτι μεταδίδει fake είδηση για το θάνατο κάποιας γνωστής προσωπικότητας. Από την Ελλάδα, στα τέλη Αυγούστου του 2018, «θύμα» του Ντεμπενεντέτι είχε πέσει ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, που διέψευσε αυτοπροσώπως τον… θάνατό του, με την είδηση να έχει αποδοθεί αρχικά σε λογαριασμό της Μυρσίνης Ζορμπά, ο οποίος ωστόσο ήταν ψεύτικος, καθώς και του Κάρολου Παπούλια τον Ιούλιο του 2019, μέσω ψεύτικου λογαριασμού του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου.

 

Στο παρελθόν, ο Ιταλός δημοσιογράφος έχει ανακοινώσει τον θάνατο της συγγραφέως Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, του Φιντέλ Κάστρο, ακόμη και του Πάπα. Στόχος του, όπως είχε πει σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι να καταγγείλει τις «αδυναμίες» των μέσων ενημέρωσης και τα τρωτά σημεία των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.