Ο Χάικο Μάας ακύρωσε το ταξίδι του στην Τουρκία – Θα επισκεφθεί μόνο Ελλάδα και Κύπρο

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία στέλνει η Γερμανία

Το Βερολίνο δεν βλέπει κανένα νόημα σε μια επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία. Η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για έναρξη διαλόγου ανάμεσα σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο.

 

Την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας θα επισκεφθεί την Κύπρο και την Ελλάδα. Στη Λευκωσία θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια με τον ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Αργά το απόγευμα θα φτάσει στην Αθήνα, όπου το βράδυ θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο. Αυτό το θέμα θα βρισκόταν και στην ατζέντα των συναντήσεων που σκόπευε να έχει ο κ. Μάας στην Αγκυρα. Το ταξίδι αυτό τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

 

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Μαρία Άντεμπαρ, ανακοίνωσε ότι ο Χάικο Μάας θα επισκεφθεί μόνο τη Λευκωσία και την Αθήνα.

 

Ερωτηθείς από την Deutsche Welle στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Τετάρτης για τους λόγους της ακύρωσης του ταξιδιού στην Τουρκία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Άντεμπαρ, περιορίστηκε στη δήλωση ότι ο κ. Μάας αποφάσισε να ταξιδέψει μόνο στη Λευκωσία και την Αθήνα.

 

Πηγές στο Βερολίνο επισημαίνουν όμως ότι με τη στάση της Άγκυρας τις τελευταίες ημέρες, μια επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών δεν θα είχε «κανένα νόημα».