Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Πρωτοχρονιάτικο δώρο ζωής σε τρεις ασθενείς του

Με αισιόδοξα μηνύματα φεύγει η χρονιά για το Μεταμοσχευτικό Κέντρο Κερατοειδών του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Σε επιτυχείς μεταμοσχεύσεις από δωρεά οργάνων υποβλήθηκαν λίγο πριν την εκπνοή του 2022 τρεις ασθενείς του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Το πολυπόθητο δώρο περιμένει άλλους δυο ασθενείς, οι οποίοι θα υποβληθούν σε μεταμόσχευση τις επόμενες ημέρες χάρη στη δωρεά δυο ακόμη μοσχευμάτων κερατοειδούς.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου τρεις μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σε τρεις άνδρες ηλικίας 68, 77 και 79 ετών, με σοβαρά προβλήματα όρασης. Η τύχη τους χαμογέλασε και λίγο πριν από την εκπνοή του 2022 ειδοποιήθηκαν από την ομάδα μεταμοσχεύσεων της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής για να λάβουν τους κερατοειδείς μιας 74χρονης, ενός 52χρονου και ενός 63χρονου, αντίστοιχα.

Άλλοι δυο συνάνθρωποί μας θα πάρουν μοσχεύματα κερατοειδούς από δυο δότες ηλικίας 49 και 76 ετών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους πρόσφατα και οι οικογένειές τους, με μεγαλείο ψυχής, παρά τη θλίψη και τον πόνο της απώλειας των προσφιλών τους προσώπων, αποφάσισαν τη δωρεά οργάνων.

Σε ανάρτηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου, με επικεφαλής τον διευθυντή της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών Νικόλαο Ζιάκα, εκφράζει τις βαθιές και ειλικρινείς ευχαριστίες προς τις οικογένειες των δοτών, αλλά και την ευχή όλων είναι «να αυξηθεί η προσφορά μοσχευμάτων ώστε να διενεργούνται περισσότερες μεταμοσχεύσεις και να μοιραστεί απλόχερα η ελπίδα στους ασθενείς που ταλαιπωρούνται από σοβαρές παθήσεις των ματιών».

Στη λίστα αναμονής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου βρίσκονται περισσότεροι από 150 ασθενείς, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της δωρεάς οργάνων.