Νίκος Υποφάντης για Γεννηματά: Μας έδωσε κουράγιο όταν το 3,5 ετών παιδί μας έδινε το δικό του αγώνα στο αντικαρκινικό (Βίντεο)

Συγκινητικά μηνύματα για τη Φώφη Γεννηματά από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο

Θλίψη στο πανελλήνιο σκόρπισε ο πρόωρος θάνατος της Φώφης Γεννηματά, με σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο να εκφράζει τη συντριβή του για το τραγικό γεγονός.

 

 

Την ίδια ώρα, χιλιάδες είναι οι χρήστες των social media που αποχαιρέτησαν με μια ανάρτησή τους τη Φώφη Γεννηματά. Ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης, ο οποίος έκανε μια συγκλονιστική ανάρτηση, μνημονεύοντας τη στήριξη που του παρείχε εκείνη, πριν από 12 χρόνια, σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή του.

«Είναι χειμώνας 2009 όταν έρχεσαι στο αντικαρκινικό ‘παλιό’ νοσοκομείο Παίδων. Το παιδί δίνει αγώνα τρομερό να κρατηθεί στην ζωή. Ήσουν η μόνη που με την αγκαλιά σου, ήξερες πως αισθάνεται η οικογένεια. Τεράστιο ευχαριστώ για το κουράγιο που μας έδωσες! Αντίο», έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ.

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Καλημέρα ο Νίκος Υποφάντης θυμάται: «Ήταν εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες. Ερχόμενη με τον γιατρό επικεφαλής με είδε. Ζήτησε να φύγουν οι γιατροί και οι υπόλοιποι, φόρεσε τη μάσκα της, μπήκε στο δωμάτιο, έδωσε ένα δώρο στο παιδί, βγήκε και ήρθε και αγκάλιασε και εμένα και τη σύζυγό μου. Μας είπε ότι “όλα θα πάνε καλά, εγώ ξέρω, να με εμπιστεύεστε”. Μας έκανε αυτή την τεράστια αγκαλιά που εκείνη την ώρα την είχαμε πολύ ανάγκη».

 

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν ένας άνθρωπος με άλφα κεφαλαίο, αγωνίστρια, δε ήθελε να το βάλει κάτω, αν και γνώριζε πώς θα κινηθούν τα πράγματα. Είναι τεράστια η θλίψη για το χαμό της. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα λιγότερο για έναν άνθρωπο που το πάλεψε μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε με αξιοπρέπεια, ήθος και έδινε κουράγιο για τους υπόλοιπους. Εγώ θέλω να της πω εκεί που είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ», συνέχισε ο ίδιος.

«Θέλω να πω στα παιδιά της, να είναι δυνατά, να έχουν κουράγιο, να τους συνοδεύει πάντα η μνήμη της μητέρας τους. Να τη σκέφτονται συνεχώς να την έχουν μαζί τους, να την έχουν δίπλα τους», σημείωσε ο Νίκος Υποφάντης κλείνοντας.