Με ανάρτηση του στο Instagram ο γνωστός παρουσιαστής και παραγωγός, Νίκος Κοκλώνης, απάντησε σε δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε υπόθεση που ερευνά η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.
Αναλυτικά η ανάρτηση του:
Νωρίτερα, σήμερα, έγινε γνωστό ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού, καθώς και 7 φυσικών πρόσωπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 21). Το «Documento» υποστήριξε ότι μεταξύ των εμπλεκομένων είναι ο Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει, διαψεύδοντας το σχετικό δημοσίευμα.
Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος
Απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και μια εγκληματική οργάνωση με διευθυντής της γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό και παρουσιαστή εντοπίζει πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, το οποίο διαβάστηκε ήδη στην οικονομική εισαγγελία.
Μάλιστα, διατάχθηκε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του γνωστού παρουσιαστή αρκετών σόου, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη διάπραξης απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου που αγγίζει τα 22 εκατομμύρια ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το 90σελιδο πόρισμα καταλήγει σε εντολή για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των εταιριών του γνωστού παραγωγού αλλά και 7 στενών συνεργατών του.
Στις σελίδες του πορίσματος περιγράφεται το στήσιμο «μαϊμού» εταιριών στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ γίνεται και λόγος για τουλάχιστον 13 εταιρίες, με εκπροσώπους «αχυρανθρώπους». Στις εικονικές εταιρίες ο παραγωγός φέρεται να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του.
Κατά τους ελεγκτές, με αυτό τον τρόπο δεν κατέβαλε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ενώ μετάφερε μαύρο χρήμα το οποίο «καθάριζε» στην Ελλάδα. Στα συμπεράσματα του πορίσματος σημειώνεται ότι δεν κατέβαλε ΦΠΑ, τον οποίο όμως εισέπραττε, ενώ γίνεται λόγος για ένταξη εταιρίας του σε πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που τρέχει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και φέρεται να του είχε εγκριθεί χρηματοδότηση σχεδόν 10 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία όμως, πιθανότατα δεν έχει εκταμιευθεί ακόμα.
Από την Αρχή «έφυγαν» 21 διατάξεις δέσμευσης προς τραπεζικά ιδρύματα και υποθηκοφυλακεία, ενώ το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα που θα διενεργήσει την προκαταρτική έρευνα.