Νέα στοιχεία για την καταδίωξη στο Πέραμα: Το αυτοκίνητο δεν είχε πυροβοληθεί στη θέση του οδηγού

Με βάση την κατάθεση του ιδιοκτήτη του κλεμμένου Ι.Χ. δημιουργούνται ερωτηματικά για την ακριβή σειρά των γεγονότων και γιατί οι αστυνομικοί πυροβόλησαν από όλες σχεδόν τις πλευρές του οχήματος

Από την πλευρά του συνοδηγού φέρεται να πυροβόλησαν οι αστυνομικοί, που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και από το μπροστινό μέρος κι ούτε μία σφαίρα δεν υπήρχε στην πλευρά του οδηγού!

Οι σαφείς αυτές ενδείξεις που δημιουργούν μεγάλα ερωτήματα για το δραματικό περιστατικό που κόστισε τη ζωή σε έναν 21χρονο Ρομά και τον τραυματισμό ενός συνομηλίκου του , προκύπτουν από κατάθεση που έδωσε προ μερικών ημερών στη διάρκεια της ανάκρισης (σσ. και την οποία παρουσιάζει «Το Βήμα») ένας 46χρονος Αιγύπτιος που διαμένει στου Ρέντη .

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του ΙΧ μάρκας Hundai που έκλεψαν οι Ρομά εκείνο το βράδυ, για να καταδιωχθούν στην συνέχεια από τουλάχιστον οκτώ αστυνομικούς, να εμβολίσουν τις μοτοσικλέτες τους κι ύστερα οι ένστολοι να ανοίξουν πυρ και να ρίξουν συνολικά 37 σφαίρες.

Η αρχική εικόνα

Η εικόνα που υπήρχε ήταν ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν προς την πλευρά του οδηγού για να τον αναγκάσουν να σταματήσει την πορεία του και τα κτυπήματα εναντίον τους. Καθώς κι ότι ο νεκρός 21χρονος ήταν ο οδηγός του οχήματος που δέχθηκε σφαίρες που διαπέρασαν το αμάξωμα στα πλαίσια της συγκεκριμένης προσπάθειας των ένστολων να ακινητοποιήσουν το όχημα.

Όμως μία διαφορετική εικόνα φαίνεται να δίνεται από την κατάθεση του Αιγυπτίου που ρωτήθηκε από τους δικαστικούς λειτουργούς σε τι κατάσταση βρήκε το όχημα του.

Όπως ανέφερε “πήρα το αυτοκίνητο μου που ήταν τρακαρισμένο στον προφυλακτήρα στη δεξιά πλευρά. Το φανάρι αριστερά μπροστά ήταν σπασμένο όπως και το φανάρι πίσω αριστερά . Υπήρχαν τρύπες από σφαίρες στο πορτμπαγκάζ στην πλευρά του συνοδηγού στην πόρτα στην κολώνα του συνοδηγού μεταξύ μπρος. Το κάθισμα του οδηγού στην πλάτη σχισμένο . Το πίσω δεξιά φινιστρίνι ήταν επίσης σπασμένο στην προσπάθεια να μου κλέψουν το αμάξι».

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά «σφαίρες επίσης πέρασαν από το ταμπλό του αυτοκινήτου και από τον ιμάντα της μηχανής και όποιες τρύπησαν τους σωλήνες του air-condition»

Σημειώνεται ότι δύο άλλοι ρομά που επέβαιναν στο όχημα (ΣΣ ο τραυματίας κι ένας 15χρονος που διέφυγε και παραδόθηκε αργότερα) είχαν αναφέρει στις απολογίες τους ότι ο 21χρονος που έχασε τη ζωή του καθόταν στη θέση του συνοδηγού και το όχημα οδηγούσε ο 15χρονος.

Με βάση την κατάθεση του 45χρονου Αιγυπτίου λοιπόν δημιουργούνται ερωτηματικά για την ακριβή σειρά των γεγονότων και γιατί οι αστυνομικοί πυροβόλησαν από όλες σχεδόν τις πλευρές του οχήματος κι όχι από την θέση του οδηγού που θα ήταν το ζητούμενο για να σταματήσει την πορεία του.

Με την επαναφορά του ερωτήματος που τελικά βρισκόταν ο 21χρονος που έπεσε νεκρός κι ο οποίος κειτόταν βαριά τραυματισμός πράγματι έξω από την θέση του συνοδηγού. Με αστυνομικούς να υποστηρίζουν ότι έβγαλαν τον 21χρονο από την θέση του συνοδηγού γιατί δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης από την θέση του οδηγού που παρέμενε κλειστή.

Κι αυτό παρότι υπήρχαν φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας που την έδειχναν ανοικτή.

Με στελέχη της ΕΛΑΣ να σημειώνουν ότι οι αναφορές των αστυνομικών που συμμετείχαν στο περιστατικό ήταν ακριβείς, επιβεβαιώνονται από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο στην υπόθεση.