Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι

ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ

Από νωρίς το πρωί, η αστυνομία έχει ξεκινήσει τριπλή επιχείρηση για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων από άτομα του αναρχικού χώρου, στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη στο Κουκάκι.

Την ώρα που οι άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια της οδού Ματρόζου και της οδού Παναιτωλίου, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα που υπήρχαν μέσα πέταξαν εναντίον τους πυροσβεστήρες και ό,τι άλλο αντικείμενο υπήρχε, μέχρι και έπιπλα, φωνάζοντας ότι δεν πρόκειται να βγουν, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν μπει και στα τρία κτίρια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν βρεθεί και στο κτίριο της οδού Αρβάλη δύο άτομα τα οποία, όμως, δεν προέβαλαν αντίσταση.

Οι αρχές κατάφεραν να ανέβουν μέχρι την ταράτσα, όπου βρίσκονταν καταληψίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διπλανό οίκημα από το υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Ματρόζου, οι ιδιοκτήτες φέρεται να αρνήθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν έρευνα και ζήτησαν παρουσία εισαγγελέα. Αποτέλεσμα ήταν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι άντρες της αστυνομίας να προχωρήσουν στην προσαγωγή τους. Οπως μετέδωσε ο ANT1, επικαλούμενος πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε όλες τις διαδικασίες εκκένωσης υπάρχει παρουσία εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτιρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να τα εγκαταλείψουν οι καταληψίες.