Ν. Χαρδαλιάς: Κρίσιμη και καθοριστική εβδομάδα για τις εξελίξεις – Κλειστά τα κοιμητήρια

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ

Κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού,  που θα καθορίσει και τον χρόνο της άρσης των περιοριστικών μέτρων,  χαρακτήρισε την Μεγάλη Εβδομάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για την εξέλιξη του ιού στη χώρα μας.

 Ειδικότερα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Οι επιλογές μας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες. Να δείξουμε σύνεση τα επόμενα 24ωρα. Φέτος το Πάσχα θα το περάσουμε στο σπίτι με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί. Ούτε στους συγγενείς θα πάμε, ούτε στους φίλους. Μην καταστρέψουμε τις τελευταίες ώρες όλα αυτά που καταφέραμε με πολύ προσπάθεια και πολλές στερήσεις  όλες αυτές τις μέρες».

Κλειστά τα κοιμητήρια

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά την Μεγάλη Παρασκευή όλα τα κοιμητήρια της χώρας θα μείνουν κλειστά. Ο υφυπουργός έκανε έκκληση προς τους πολίτες να μην επιχειρήσουν εκείνη την ημέρα να επισκεφθούν τα κοιμητήρια και να τηρήσουν αυστηρά την απαγόρευση. «Ας  προσευχηθούμε για τους αγαπημένους μας από το σπίτι μας. Θα έχουμε καιρό όταν τελειώσει όλο αυτό να πάμε να ανάψουμε τα καντιλάκια στους αγαπημένους μας που μας λείπουν. Κι εκείνοι θα ήθελαν να είμαστε υγιείς όλοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.