Ν. Χαρδαλιάς: Καμπανάκι για Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Γιάννενα

Τι είπε για την ακύρωση παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα

Τι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

 

Κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε, μεταξύ άλλων, πως τα δεδομένα των τελευταίων ωρών και η επιθετική έξαρση της πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, οδήγησε τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης περί επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα καθώς κάτι τέτοιο θα έδινε το λάθος μήνυμα σοτυς πολίτες.

 

Απευθυνόμενος στους πολίτες Θεσσαλονίκης (652 κρούσματα), Καστοριάς και Ιωαννίνων (124 κρούσματα), επέστησε την προσοχή να είναι σε επαγρύπνηση.

 

«Ο κεντρικός τομέας της Αττικής είναι επιβαρυμένος. Η Αττική είναι σε σταθερή κατάσταση δεν βγάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Λόγω του όγκου και του πληθυσμού που συνοδεύει την μητροπολιτική Αθήνα η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί σε λίγα 24ωρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως αύριο, 21 Οκτωβρίου θα μεταβεί στην Καστοριά και την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη για τον συντονισμό της συνολικής προσπάθειας με τους τοπικούς φορείς.

 

Σταθερή η κατάσταση στην Αττική

 

Έυθραστη, άρα ακόμη επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση στην Αττική, διεμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας πως οι έλεγχοι είναι διαρκείς για την τήρηση των μέτρων και τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών.

 

Ο ίδιος, πάντως, ανακοίνωσε πως η κατάσταση στην Αττική είναι σταθερή και δεν καταγράφεται αύξηση σε κρούσματα και θανάτους.

 

Αναφερόμενος στη γενική εικόνα της ασθένειας στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 25.370 – εκ των οποίων τα 5.112 είναι σήμερα ενεργά. Ενώ 2.684 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.